És una de les frases del segle. Encara no tinc clar si del segle XVI o del III AC. Va dir-la ahir Pablo Casado a ca n’Alsina (Onda Cero) i li recomano que no l'entomi dempeus, no fos cas que en sentir-la li agafés una baixada de defenses:

O sigui, el líder del PP sosté que els espanyols van votar a Emèrit I d'Aràbia i al seu fill Felip V i mig i, en canvi, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias no són president i vicepresident del Gobierno (respectivament) gràcies a les urnes sinó a l'acció de l'Esperit Sant. Suposo. Amén. De la qual cosa en podem deduir que, segons Casado, els reis es presenten a les eleccions i els líders polítics que no són ell ni cap dels seus arriben al càrrec de manera hereditària. FAS-TU-ÓS! IN-COM-MEN-SU-RA-BLE!

Com pot imaginar, ara no perdrem ni un minut argumentant en contra d'aquesta barbaritat. Només cal mirar-se aquest vídeo on Adolfo Suárez, poc sospitós d’indepe colpista, reconeixia fa anys que allò del Rei van col·locar-ho a la Constitució com qui fa uns calamars a la romana amb canana i els fregeix amb saïm:

I, de propina, recordar que el dia en que al Congrés s'havia d'aprovar la Constitució, cinc diputats d’Alianza Popular (el PP de llavors) hi van votar en contra i tres es van abstenir. I ja que hi som, recuperar el fragment de l'article publicat al diari La Nueva Rioja el 23 de febrer del 1979 on José Maria Aznar es declarava contrari a la Constitució i recordava la seva defensa d'una “abstenció bel·ligerant” al referèndum.

 

Aznar

Una altra opció interessant per afrontar la cosa aquesta de Casado seria destrossar-li l'ocurrència a base d'humor, però és que és impossible superar una immensa broma insuperable en si mateixa. A banda que aquí el tema és un altre: si en una qüestió tan evident com aquesta ens la foten de l'alçada de la torre de Collserola dalt de tot de la Pica d'Estats, i sense moure un múscul, imagini què passa amb la resta.

Els defensors de l’unineuronalisme o atac a la intel·ligència a base d'afirmacions fetes des l'ús d'una sola neurona (i no sempre sencera), estan tan crescudets que ens les foten com els ases els pets. I ho fan perquè saben que no només no els llançaran pedres per treure'ls el dimoni de dins sinó que hi haurà qui els aplaudirà perquè precisament allò era el que estava desitjant sentir. Si hi ha gent defensant que la COVID és un muntatge per controlar el món a través del 5G, que la Terra és plana, o que al rei d'Espanya l'ha votat la gent i al president del Govern no, és perquè hi ha gent disposada a creure-s'ho. Això i el que sigui. I més.

Sap allò que la fe mou muntanyes? Doncs a la muntanya també la vam votar perquè ho fos. Perquè fos muntanya. De fet, com tothom sap, és la famosa muntanya que vam donar-nos entre tots.