La marxa d’Inés Arrimadas a la política espanyola va obligar al Parlament de Catalunya a canviar el cap de l'oposició, càrrec que fins aquell moment ocupava ella. I així va ser com el passat 20 de juny van publicar aquesta nota oficial per comunicar que el diputat Carlos Carrizosa era el substitut, d'acord amb l'article 77 del reglament i després de la preceptiva publicació al Butlletí Oficial del Parlament.

Ser cap de l'oposició permet rebre el tractament d’“honorable senyor”, ser consultat pel President de la Generalitat sobre els afers que aquest consideri convenients, anar just darrera dels expresidents de la Generalitat en el tractament protocol·lari, rebre una retribució específica i poder tenir dos assessors. En el cas que ens ocupa, Carlos Carrizosa va renunciar a totes les prerrogatives excepte aquesta última.  

Per tant, oficialment, ell és el cap de l'oposició i per aquest motiu al Parlament s'asseu en un escó preferent. És el més pròxim al passadís de la segona fila de la bancada de l'oposició, just darrera del banc que ocupa el Govern. Ara bé, realment Carrizosa exerceix com a Cap de l'Oposició?

No. Perquè qui va intervenir al passat Debat de Política General no va ser ell sinó que al ple, i en nom de Ciutadans, va prendre la paraula Lorena Roldán, la nova líder del partit a Catalunya. És cert que, després, quan el trist moment dels crits, els exabruptes i l'espectacle lamentable qui va exercir com a portaveu del partit va ser Carrizosa i no Roldán. Però ara que hi ha convocada per dilluns una moció de censura, vegi que diu l'ordre del dia:

Convocatòria

És a dir, als debats importants hi participa Roldán i no el Cap de l'Oposició i ara que Ciutadans presenta una candidata a presidir la Generalitat, l'elegida és una persona que pertany al mateix partit que el cap de l'oposició, però que no és Cap de l'Oposició. És normal, doncs, que ens preguntem qui és realment el Cap de l'Oposició. O l'una o l'altre. Com per aclarir-nos. Perquè el més lògic seria que el càrrec l'ocupés Lorena Roldán, ja que és qui exerceix com a tal de manera efectiva als gran debats.

Però si Carrizosa manté el càrrec, hauria de ser per exercir-lo ja que en cas contrari aquesta figura la representa algú que no actua com a tal. I si resulta que el cap de l'oposició no és el Cap de l'Oposició, quin sentit té mantenir aquesta figura? O és que del que es tracta de menystenir-la? No, oi?