La justícia espanyola i, de rebot l'Estat, tenien un problema. A Bèlgica i amb Carles Puigdemont i la resta de consellers. Ara en tenen dos. De problemes. Sí, perquè avui també se'ls ha girat feina a Suïssa i amb Anna Gabriel. El pobre CNI no dona l'abast. Internacionalment parlant. I això també és un problema. Controlar i seguir tanta gent a tants quilòmetres de casa no és fàcil. Desitgem que les croquetes belgues i suïsses (segurament de musclos i de formatge i salsitxes, respectivament) tinguin més qualitat que les piolíniques (possiblement de serradures). Pobra gent.

Total, que aquest dimecres estava prevista una senzilla declaració judicial (que podia acabar en presó, sí, però processalment era un tràmit menor). I s'ha transformat en un nou conflicte per a Espanya. Diplomàtic, judicial i d'imatge internacional. Pobra gent.

La justícia espanyola va acumulant problemes. A Espanya tanca gent a la garjola acusant-la de delictes inexistents. Delictes que s'inventa i que després intenta fonamentar redactant unes interlocutòries que no qualificaré perquè la qualitat de la democràcia espanyola és tan elevada que no voldria passar els pròxims 3 anys a la presó. I quan li va bé, aquesta justícia deixa anar a la gent que li ve bé amb unes fiances que no qualificaré perquè la qualitat de la democràcia espanyola és tan elevada que no voldria passar els pròxims 3 anys a la presó. I quan li va bé, aquesta justícia manté la gent en presó provisional usant com argument el que li surt d'una part del cos que va de dos en dos i que no detallaré perquè la qualitat de la democràcia espanyola és tan elevada que no voldria passar els pròxims 3 anys a la presó. 

Però fora d'Espanya les coses són diferents. I són un problema. Per Espanya. I el gran problema de la justícia espanyola és que existeix la justícia belga. I l'holandesa. I la Suïssa. I aquestes justícies apliquen uns criteris tan estranys que... es basen en la llei i no en la venjançaI!!! IN-CRE-Ï-BLE, oi!!! I en aquests països, delictes com els de la sedició o la rebel·lió no els apliquen al primer que passa per la porta del jutjat. No, en aquests països i a la resta de països amb una justícia que aplica la llei i no la venjança, aquests delictes els apliquen quan hi ha violència. Però violència-violència, no el que diu que és violència un jutge que no qualificaré perquè la qualitat de la democràcia espanyola és tan elevada que no voldria passar els pròxims 3 anys a la presó. Un jutge que diu la violència la produeixen uns ciutadans apallissats per la policia perquè, precisament, el que fan en ser apallissats és provocar la violència de la policia. 

Anna Gabriel és un problema. Com ho són Puigdemont i els consellers exiliats. Són un problema per aquesta democràcia d'alta qualitat amb tanta qualitat que potser un dia no gaire llunyà en un bar de Berna s'hi trobaran Iñaki Urdangarin i Anna Gabriel. L'un condemnat a sis anys de presó i passejant alegrement. L'altra potser havent demanat asil polític per evitar ser engarjolada per uns delictes que no existeixen. 

Un problema.