El dijous 6 de febrer del 2020 passarà a la història com aquell dia en que el President espanyol, Pedro Sánchez, va reunir-se amb el President català, Quim Torra, però no ho expliqui que després tot se sap.

De fet Sánchez ve a BCN per reunir-se amb Torra, però no gaire. Estaran junts en una mateixa sala, sí, però fent veure que no. Sánchez s'asseurà en una cadira i obrirà un diari molt gran al que prèviament li haurà retallat dos petits fragments de paper situats just l'alçada dels seus ulls. ¿Sap com les pel·lícules d'espies localitzades en un hotel de Marràqueix on hi fa molta calor i hi ha ventiladors al sostre, i on el dolent espia al bo des d’un sofà de la recepció estant fent veure que llegeix la premsa, però realment el vigila a través dels dos foradets que té al diari? Doncs això.

I amb el diari al mig, aniran dient-se coses. Més o menys d'aquesta manera:

- Doncs res, Pedro, parlem de l'autodeterminació, oi?

- Sembla que ja no fa tant calor, oi Quim?

- I també parlarem de la fi de la repressió...

- Com va ploure amb allò del Glòria, eh! A tu també et va fer malbé el paraigües? Es veu que amb el vent queien com a mosques...

- I hauríem de fixar una data per fer la primera reunió de la taula de negociació...

- I les taronges del pati aquest que teniu tan bonic, són bones?

Vaja, que serà una reunió d'aquelles que es pot descriure com “d'una sintonia total i absoluta i molt pròxima, amb tu a Austràlia i jo a Ponferrada”. Però després també hi ha el tema de la pròpia reunió de si mateixa. Perquè serà entre presidents. Això vol dir que, al contrari del que pensa el “trifatxet”, Sánchez considera que Quim Torra és el President de la Generalitat. Una altra qüestió és la diversitat posterior. Perquè Sánchez aprofita el viatge per trobar-se amb una munió de gent, no fos cas que algú digués que ve per reunir-se amb el President de la Generalitat.

Però abans de fer-li la llista, comparteixo amb vostè una cosa que desconeixia. Al programa oficial que ens han enviat hi surt que la reunió de presidents és al “Palau de la Generalitat, Plaça Sant Jaume, 4”. Vaja, ignorant de mi, no sé per què creia el Palau que estava al número 1 i resulta que no, que al número 1 hi ha l'ajuntament de BCN. Ho veu, gràcies a aquesta visita he aprés una cosa nova.

Total, que la reunió al número 4 (a la nota oficial no en diuen reunions sinó “trobades”) és a les 12 i la següent no és fins les 17.00 a la Delegació del Gobierno amb representants de Barcelona Global, UGT, CCOO i PIMEC. On dinarà Sánchez? Amb qui? I com que la següent reunió no és fins divendres a dos quarts de 10 amb l'alcaldessa de BCN, Ada Colau (al número 1 de la plaça), les preguntes són: Amb qui i on soparà Sánchez dijous? On dormirà? Després de Colau, a les 11 acte a Foment del Treball, a 2/4 d’1 trobada amb la Presidenta de la Diputació, Núria Marín i adéu bona tarda.

Per tant, i resumint: per poder reunir-se amb el President Torra, Pedro Sánchez haurà de dissimular i difuminar la cosa reunint-se també amb uns quants milions de catalans més. Coses del cafè descafeïnat per a tothom. I, de moment, ens quedem sense saber el més interessant: amb quins catalans dinarà i soparà. Si es poden en contacte amb vostè, avisi sisplau!