La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ja té el pla definitiu per solucionar això dels catalans. S'ha acabat parlar amb la Generalitat, que no representa res ni ningú i ha arribat el moment d'obrir-se a la veritable societat civil catalana. Perquè, com molt bé ha dit la número 2 de Rajoy, "hi ha molts governs a Catalunya: el de la nació, els municipals i moltes institucions que volen treballar per la centralitat". 

Ah, la centralitat... Quina cosa més bonica, no troba? I més centrada, tota ella. Per tant, en els pròxims dies hi haurà reunions de la vicepresidenta amb el govern de “La Nació” a Catalunya, que ara ja no és la Generalitat, tal i com diu la llei, sinó que ara el Govern de “La Nació” a Catalunya és... ah, sí! La Delegación del Gobierno i... el Consorci de la Zona Franca, i... bé ara mateix no sabria dir-li, però hi ha molts govern de “La Nació” a Catalunya i es parlarà amb tots ells.

En relació als governs municipals, i si l'agenda de les reunions de l'Estat amb el govern de “La Nació” ho permet, també hi haurà reunions amb els ajuntaments governats pel PP, que són... bé, a veure... són... el de Pontons. I també el de... no, el de Pontons seria l'ajuntament. I ja estaria. Però també hi haurà reunions amb els regidors del PP a la comarca d'Osona, que en són... esperi un moment que els estic comptant... sí, efectivament, no n'hi ha cap. Per més endavant no es descarta celebrar reunions amb tots els ajuntaments governats per Ciutadans. Quan n'hi hagi algun, esclar.

Finalment, ja han començat contactes amb les diverses institucions que volen treballar per la centralitat i que només saber la intenció de la vicepresidenta, han sol·licitat ser rebudes amb urgència. I amb molt de neguit. Han confirmat ja la trobada: Afino y Precinto (AYP), Gerros amb Orelles Prem el REC (GaOPREC), Rato ha Abandonado el Grupo (RAG), Catalunya Plena de Feixistes (CPF), Defensors del Corredor Mediterrani per Ponferrada (DCMPP), Fiscals Fumant Desafiadorament (FFD), Grup de Manteniment Dels Despatxos Des d'on Havien De Dirigir l'Operació Diàleg Ara Buits (GMDDDHDDODAB), Clínica Estètica Vicky i Alicia (CEVA), Hagas Lo Que Hagas Llama a Moragas (HLQHLM), Defensors del Xarop de Mòdena (DXM), Associació Moral dels que Encara Creuen en el Barça de Bàsquet i en la Remuntada contra el PSG (AMECBBRPSG), Gent Estupefacta Perquè Avui Encara no ha Sortit Cap Noticia de Shakira o Pedroche (GEPAESCNSP), Amics dels discursos Competents d’Évole (ADCE), Federació Espanyola de Pagadors de Proves Falses amb Fons Reservats (FEPPFFR), Finançament de Mitjans i Grups Unionistes (FMGU), Fòrum de Discussió Sobre si Ens Agrada La La Land (FDSEALLL), Luís Enrique i Jordi Grau Passant un Cap de Setmana Junts (LEJGPCSJ), Assemblea Ciutadana que Respon No Se De Qui Em Parla quan li Pregunten Si Coneix Santi Vidal (ACRNSDQEPPSCSV) i No Truqui al 112 Truqui al Tribunal Constitucional (NT112TTC).

Les reunions es faran sempre en un radi no inferior a 500 metres al voltant de la plaça Sant Gregori Taumaturg de BCN i comptaran amb servei de gravació i posterior filtratge de l'enregistrament. En sortir, els participants podran netejar-se els peus en una catifa on hi estarà escrita la paraula “Generalitat” i fer punteria amb la saliva en una foto de l'actual president i de l'anterior.

Tot sigui pel diàleg!