Pablo Casado té diversos problemes. Però em referiré només a quatre:

1/ Dirigeix un partit podrit per la corrupció.

2/ A sobre del seu coll hi penja la guillotina del seu no-màster que, per molt que la justícia amiga el perdoni des del punt de vista legal, no pot apartar-lo de la responsabilitat política.

3/ Ha decidit competir amb VOX en radicalitat.

4/ Pateix una greu incontinència verbal.

Aquestes quatre coses juntes el converteixen en una granada amb potes que va esclatant allà on va. La qüestió és que, com vostè haurà vist en moltes pel·lícules d'acció, les granades no sempre esclaten on vol qui les llança sinó que, de vegades, fallen i li esclaten al propietari a les mans. I com més granades llances, més probabilitats tens que una t'esclati a les teves pròpies mans. I fa dies que Casado no para de temptar la sort. 

Aquest cap de setmana ha punxat els seus habituals temes omplepistes, però hi ha incorporat un nou èxit. Es titula "I ara vaig i em foto de quatre grapes en el descobriment d'Amèrica". i, patam! Dos dits a can pistraus: 

La qualitat intel·lectual de la cosa s'ha notat en la reacció dels seus incondicionals, consistent en l'absència de reacció. La premsa amiga ha rebut la desconcertant exaltació històrica no-nacionalista dissimulant molt i xiulant la discografia sencera de Melendi mentre es tapaven les orelles i cridaven molt fort: "no, no, no, no ha dit res i això no ha succeït".

Sort que L'Hernán Cortés del segle XXI, quan veu que el seu públic afluixa, té el fons d'armari anomenat Catalunya, que mai li falla: 

Tant li fot que l'usuari @miquelstrubell pengi a twitter vídeos sobre la realitat que viuen molts pobles i ciutats valencianes...

I tant li fot que el mateix usuari pengi també vídeos on en Dave, un concursant d'Operación Triunfo, li destrossa a Casado la seva argumentació en poc menys de dos minuts. I amb una naturalitat tan bèstia que en un país normal, el líder del PP aprofitaria l'ocasió per plegar i, ara sí, passar-se per la universitat a veure si se li enganxava alguna cosa... 

I tant li fot que en @Fonsiloaiza li expliqui quina és la realitat a les universitats, aquest lloc que ha quedat acreditat que ell no coneix ni de vista...

Fonsi

I tant li fot que @pepecolubi li expliqui quina és la realitat del carrer...

colubi

Perquè tot això que en diríem la realitat, efectivament, a Casado tant li fot. Ell parla per a la seva bombolla mediàtica. I allà tot és tan plural que únicament hi arriba el seu missatge, basat en la manipulació més vulgar dels fets.

I si ara vostè em pregunta: "Escolti, creu que una part de la gent que a aquest home li compra el peix que creu fresc sense moure un múscul, acabarà adonant-se que la tonyina que té aquest color tan vermell realment la pinten amb sang de be, com feia una coneguda parada del mercat de la Boqueria?", li diré que crec que no. Perquè Casado, per molt títol universitari postís que llueixi, idiota no és. Ell sap que tot això que excreta verbalment és mentida, però ho diu perquè és el que la gent l'hi vol sentir dir. I aquesta és la pitjor noticia de tot plegat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat