Imagini's que vostè té una empresa. Dedicada a... no sé... Per exemple, a la seguretat ciutadana i en nom de l'Estat? I suposem que aquesta empresa es digués... esperi que penso un nom... Va, l'empresa es digués Guàrdia Civil. Un nom absolutament triat a l'atzar.

Doncs bé, imagini's que vostè té un treballador que en aquesta empresa s'encarrega de casos relacionats amb la violència de gènere. I resulta que un dia aquest treballador és acusat de violar, juntament amb altres quatre homes, una noia. En un portal i durant unes festes populars molt famoses. Quin treballador més oportú, oi?

I resulta que aquest treballador grava el moment dels fets per poder compartir-lo a les xarxes amb els seus amics. I que abans de marxar del lloc, a més, li roba el mòbil a la víctima. Una bellíssima persona que, efectivament, dedica la seva vida a ajudar als altres. I encara més a les altres.

I imagini's que abans del judici, aquest treballador seu contracta un detectiu per seguir la víctima de la presumpta violació i abús confirmat amb la intenció de provar que el seu comportament és “normal” i “no va quedar traumatitzada”. Quin gran estil, oi? I més tenint en compte la seva professió de servei públic.

Doncs bé, imagini's que aquest treballador seu finalment és condemnat a 9 anys de presó per abusos, però queda en llibertat a l'espera de saber què passa amb els recursos presentats pels seus advocats. I imagini que per poder ser alliberat, a aquest treballador se li retira el passaport i se li prohibeix sortir del “territori nacional”.

I, ves per on i ai las, al cap de pocs dies aquest treballador seu, amb el passaport retirat, membre d'un cos de seguretat de l'Estat i lladre de mòbils a noies de les quals acaba d'abusar (segons afirma una sentència judicial), se'n va a l'oficina on fan passaports per fer-se'n un.

No és gaire difícil imaginar que si algú amb el passaport retirat va a fer-se un passaport és perquè vol usar-lo, no? I si vol usar-lo és perquè vol fugir, cosa que precisament vol evitar la justícia quan li retira el passaport. Per tant, si el seu treballador fes una cosa com aquesta, estaríem davant d'una situació molt greu. 

Compte, estem parlant d'un senyor que, dedicant-se al que es dedica, sap perfectament que si algú amb un passaport retirat per ordre d'un jutjat se'n va a fer-se'n un, té el 145% de possibilitats de ser enxampat. Per tant, si no ho sap és que no en té ni idea de què va la seva feina i si ho sap és perquè sabia que aconseguiria el document. Imagini's quina de les dues possibilitats és pitjor.

I ara imagini's que això del passaport passa un dilluns, però no ho sabem fins QUATRE dies després. Però no perquè saltin les alarmes i la policia avisi el jutjat, sinó perquè un testimoni avisa l'usuari del compte @barbijaputa (sí, sí, sé que és una paraula molt lletja, lletgíssima, però si el compte es diu així, què vol que publiquem, que es diu @angelettocantlarpa? No és gaire complicat d'entendre, no?).

I aquest usuari amb un nom amb una paraula mooolt lletja truca a la policia per preguntar si és cert el que li diuen. I només llavors és quan la policia fa la famosa piulada explicant la situació com si acabés de passar en aquell instant i no 96 hores abans:

Bé, doncs imagini que tot això passés de veritat. Vostè continuaria tenint aquest treballador a la seva empresa? Vostè, amo de Guàrdia Civil SL, mantindria la confiança en aquesta persona i continuaria pagant-li el sou?

Crec que estaria bé que, en cas que succeïssin coses com aquestes, unes quantes persones hi pensessin.

Tàcitament.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat