El passat dia 15 d'octubre, el ministre de l'Interior en funcions, el senyor Fernando Grande-Marlaska afirmava en una entrevista: “Tenim uns serveis d'intel·ligència i d'informació realment eficaços i no dubti que acabarem sabent qui hi ha al darrere d'aquests moviments del Tsunami Democràtic”.

Divuit dies després, el mateix senyor afirmava el que vostè veurà aquí a sota:

Marlaska

I va passar aquella setmana. Sencera. I des de llavors ja han passat tres dies de la setmana següent de la setmana que havia de ser la setmana en que el Gobierno ens havia de revelar qui eren els senyors i senyores Tsunami. I era molt important saber qui eren perquè el jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, havia anunciat el 18 d'octubre que els investigava (i les investigava), amb un informe favorable de fiscalia... per TERRORISME! (poca broma). Ah. I el jutge també va anunciar que havia instat a la Guàrdia Civil a clausurar les pàgines web del moviment.

I avui, què tenim? Que, què tenim? Bé, segurament el senyor ministre en funcions sap perfectament qui són els senyors i senyores Tsunami, però 10 dies després no ha complert la promesa.

En canvi, els senyors i senyores Tsunami Terrorista molt perillós van complir la seva promesa de continuar fent cosetes i ahir van aparèixer. A la frontera. Per la banda de la Catalunya Nord, que administrativament és França. Amb un escenari, sonorització, llums, músics, litres i litres de brou, lavabos portàtils i una organització mil·limètrica. I als senyors i senyores Tsunami els continua funcionant l’APP, a pesar de l'ordre donada pel ministre i els atacs informàtics rebuts. I al canal de telegram ja tenen 400 mil seguidors.

Per tant, aquí només poden passar dues coses: 1/ el senyor ministre i l'Estat, com ja els va passar amb les urnes de l’1-O, no en tenen ni idea de qui són els senyors i senyores Tsunami. De ser així voldria dir que els serveis secrets espanyols, que han aconseguit infiltrar-se en mons tan tancats com ETA o el gihadisme, no tenen ni idea de qui són una gent que convoca manis amb un escenari inclòs i envia missatges per les xarxes, o bé 2/ els serveis secrets espanyols saben perfectament qui són els senyors i senyores Tsunami però no fan res contra ells (ni contra elles) perquè convocar manis no és delicte. De moment. I tallar una carretera no és terrorisme. També de moment. Ni tampoc ho és servir brou ni que en Lluís Llach canti.

Tot i que potser hi ha alguna altra causa que se m'escapa, pobre de mi. Justament en un moment en que a uns quants els ha agafat per pactar sense parar. Quines coses, oi?