A Espanya hi passen unes coses tan divertides que estaries tot el dia llançant-te confeti pel cap. Sense parar! Fixi's, el Tribunal Suprem ara ha absolt l’expresident de la Comunitat de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, perquè el fiscal del cas va badar. Resulta que la reforma de l'article 324 de la Llei d'Enjudiciament Criminal impulsada el 2015 pel ministre Rafael Catalá (PP) va limitar a sis mesos el termini per investigar una causa. Per ampliar-lo a 18 o a 36 mesos, el fiscal del cas ha de fer una petició i llavors es declara com a “causa complexa”. Però com que ho van fer fora de termini, sap on va anar a parar l'acusació per prevaricació i falsedat durant la gestió de Sánchez com a alcalde de Puerto Lumbreras? Exacte a tomar vent. BRA-VO!

I ara vostè pensarà que, potser, la fiscalia no va estar gaire afinada perquè té molta feina a Catalunya intentant fotre gent a la presó, no es pot estar per tot i t'acabes despistant. Doncs no! I faci el favor de no ser mala persona humana! La causa d'aquesta petita errada de memòria no és aquesta. Ni molt menys. Ara li ho explico, però abans una notícia bona i una de no tan bona. La positiva és que a la fiscalia hi ha cervell. Si no fos així, en aquest cas no hi podria haver hagut absència de memòria. I això ens ha d'omplir d'esperança. La no tan bona és que els companys del desmemoriat que ens ocupa ara poden passar-se el dia fent-li bromes del tipus: “És un fiscal que arriba a un curs d'exercitació de la memòria i a la porta pregunta ‘Sisplau, podria dir-me per què he vingut'?”. Res, aquelles simpàtiques pulles típiques entre fiscals de Múrcia.

Anem ja, doncs, a les causes que, totes juntes, expliquen aquesta petita badada: 1/ La calor. Quan fa calor ho oblides tot. Servidor aquest matí ha sortit de casa amb anorac, nòrdic i manteta. Per culpa de la calor que m'ha obnubilat, 2/ Un inesperat cop quan li va caure la llei -en general- al cap perquè va resultar que estava apimperada a sobre d'un armari, 3/ L'impacte patit quan ha vist el preu de la llum i després ha anat a posar benzina. I si vostè aquesta setmana ha posat benzina, sabrà del que li parlo, 4/ Una sobredosi d'informació causada pel seguiment de la llaaarga reunió entre Biden i Pedro Sánchez i que a aquesta hora encara dura, 5/ L'amnèsia psicògena, una disfunció consistent en un bloqueig de la memòria originada per una acció desagradable que va succeir en el passat, i que en aquest cas ha estat per recordar el terrible incident de la famosa llamborda de Reus. Horrorós. L'incident. I recordar-lo, 6/ La sang no li va arribar al cervell quan tocava a causa del sobreesforç que significa haver de seguir tots els comptes que l'Emèrit I té repartits pel món i que no paren de sortir. A borbonllons, 7/ La falta de concentració conseqüència de mirar-se el calendari de festivals d'aquest estiu i comprovar que ara mateix hi ha més concerts que músics existeixen al país. I, patapam!, el pobre home va tenir un curtcircuit neuronal. Per excés, 8/ Un tall de digestió generat per la visió de la nova samarreta del Barça, i 9/ Resulta que per fer-se un petit sobresou va estar treballant de captador de socis d'una ONG i tanta estona pel carrer dret i sostenint un somriure massa fingit li va fer marxar el món de vista. Del tot. Sobretot quan va aconseguir fer un soci per Fiscals Sense Fronteres.

I vostè criticant el pobre home! Amb tot això, ¿com pretén que no s'oblidés de fer la seva feina? Si és que no tenim un mínim de caritat cristiana i ja no respectem res...