A Catalunya hi ha girafes? A veure, tècnicament sí. Les del zoo de BCN, però estarem d'acord en afirmar que, tot i trobar-ne algun exemplar, la girafa no és un animal significatiu al nostre país, oi? Doncs bé, ara li pregunto: Hi ha una ultradreta identitària catalana d'arrel independentista? Doncs miri, com les girafes, esclar que n'hi ha, però convindrem que és residual. Per molt que alguns intentin demostrar el contrari i busquin canviar la realitat social.

És extrema dreta catalana tota la que viu i treballa a Catalunya, però és força probable que els 217.883 catalans que han votat a VOX no ho hagin fet buscant-t'hi la proclamació d'una República independent. I li diré més, en general ho han fet, precisament, per tot el contrari. I també li afegiré que això de l'extrema dreta al nostre país no és nou, el que passa és que fins ara representava una minoria de la minoria minoritària, llevat del moment Plataforma per Catalunya.

El partit d'en Josep Anglada va començar amb 4 regidors a les municipals del 2003 (Vic, Manlleu, El Vendrell i Cervera) i va pujar a 17 a les del 2007. A les eleccions al Parlament del 2010 va aconseguir 75.321 vots, un 2,4%, i al principi de l'escrutini va haver-hi algun moment en que treia diputats. A les municipals del 2011 va arribar fins als 67 regidors, però a partir d'aquí va començar l'autodestrucció que el febrer del 2019 va acabar amb la seva dissolució i l'entrada dels seus membres a Vox. Sí, a Vox. No a qualsevol altre partit, no. A Vox.

I així arribem als 217.883 catalans que ahir van votar el partit de Santiago Abascal i que són una suma de moltes coses. Sobretot els antics votants més death metal de Ciutadans, però també del PP (de fet el propi Abascal va marxar del partit d’Aznar per ser massa tou), franquistes i fatxes diversos, xenòfobs, “españolazos”, unionistes radicals i partidaris de la mà molt dura contra l'independentisme (aún les pegamos poco). Però també són desencantats de la política, persones que el sistema ha expulsat i creuen que el populisme els traurà del forat o negacionistes de la pandèmia. I segurament encara són més coses. Però aquests prop de 220 mil catalans no s'han decidit per Vox perquè sigui el que omplirà el seu impuls indepe. I si algun indepe ha votat Vox, algú hauria de d'explicar-li que els vegans no van cada cap de setmana a una xurrascada i, a més, amb molta gana.

Per tant, l'interès que han tingut alguns (i algunes) en buscar girafes al Montseny ha acabat amb la troballa de porcs senglars, granotes, tritons, merles, llebres, esquirols, mallerengues i la resta de fauna de la zona... però de girafes, cap ni una. Perquè al Montseny no n'hi ha. S'entén que abans de posar-se la vena a la ferida hi hagi qui vulgui justificar vetos, molt respectables i en política encara més, però no cal inventar-se que a Catalunya els carrils bici estan plens de girafes. Porque no és cert.

No, el Salvini català no és una girafa. És diu Ignacio Garriga i serà diputat per Vox. Ell i altres 10 catalans. I ho seran perquè els han votat 220 mil ciutadans que seran tot el que vostè vulgui, però que no, hòstia, que no són girafes!