La vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, ha anat avui a Can Basté (RAC1). I una de les coses que hi ha dit ha estat: “A Escòcia no hi va haver un referèndum pactat. Al primer ministre britànic David Cameron se li va escapar la situació de les mans”.

Quan una vicepresidenta d'un govern europeu, doctora en Dret Constitucional i professora universitària, afirma, rotundament, que a Escòcia no hi va haver cap referèndum pactat, només hi ha tres possibilitats:

1/ És una ignorant total i absoluta i desconeix que, efectivament, a Escòcia no només va haver-hi un referèndum pactat...

Escòcia 1

... sinó que aquest referèndum va celebrar-se i va tenir uns resultats...

Escòcia 2

... i que a Escòcia ja han plantejat la possibilitat d'una segona consulta...

Escòcia 3

2/ Sap perfectament que a Escòcia va haver-hi un referèndum, però com que aquesta realitat li esguerra el relat, decideix negar-la. Vaja, que prefereix quedar com una ignorant abans que acceptar que Catalunya podria ser un subjecte polític, com ho és Escòcia.

3/ Escòcia no existeix. Per tant, tot el que hi passa no hi passa perquè és impossible que hi passi, ja que no poden passar coses en llocs inexistents.

Si em pregunta la meva opinió, jo crec que l'opció correcta és la 3. Se'm fa molt difícil creure que la vicepresidenta d'un govern de la UE, o bé no sàpiga que a Escòcia va haver-hi un referèndum pactat, o bé faci veure que no ho sap.  

Per tant, com que l'única explicació factible és la inexistència d'Escòcia, li presento el mapa real de la Gran Bretanya, que no és el que ens havien mostrat fins ara:  

Escòcia 4

Com pot observar, tots aquests segles ens han estat enganyant i on se suposava que fins ara hi havia Escòcia, realment hi ha mar. I ara resulta que el Mar del Nord arriba fins més al sud. Això plantejaria que el nom real d'aquest mar fos “Del Nord, sí, però tampoc tant”.

La gran mentida sobre Escòcia, però, obre diversos interrogants: ¿On elaboren realment el whisky que fins ara ens deien que era escocès? ¿Quina ciutat organitza de veritat el festival d'Edimburg, si Edimburg no existeix? ¿I si Edimburg no existeix, on va escriure realment JK Rowling les aventures de Harry Potter? ¿Pot ser que Harry Potter no hagi existit mai, no només com a persona humana de si mateixa sinó ni com a personatge? I, què passa amb el Duc d'Edimburg? Algú pot ser duc d'un lloc que no existeix, com Adolfo Suárez era Duc de Suarez o Josep Tarradellas era marquès de Tarradellas? ¿Ara resultarà que no només no existeix el monstre del llac Ness sinó que tampoc ha existit mai el propi llac?

I, què passa amb les gaites? Si Escòcia no és, vol dir que la gaita és un instrument d'origen 100% gallec i que Carlos Núñez seria realment l'inventor del kilt, o faldilla escocesa, que realment seria gallega?

Sense Escòcia, sir Walter Scott, Arthur Conan Doyle i Steve Archibald realment són de Matadepera, Cunit i La Sènia, respectivament?

Crec que Carmen Calvo no n'és conscient, però havent dit la veritat, ha generat un problema tan greu que hauria estat millor seguir vivint en la ignorància...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat