Ho ha dit Mariano Rajoy aquest matí i a un servidor li han arribat via Carlos Baraibar, sotseditor del Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio. Sisplau, escolti aquesta frase del presidente: 

SEN-SA-CI-O-NAL!!! IM-PA-RA-BLE!!! DALETODO MARIANO!!!

O sigui, el president del Gobierno d'un Estat de la Unió Europea agraeix als mitjans de comunicació del seu país (inclosos els públics, suposo) la defensa de la unitat nacional. O sigui, ¿la feina dels mitjans espanyols no és informar, ni explicar, ni oferir opinió sobre les coses que passen, sinó defensar la unitat d'Espanya? Ah sí? I, davant de quin perillós perill? Un atac des del planeta Ganímides? Nooo, és això dels catalans. Aquests que van fer un 9-N que va ser una botifarrada i un 1 d'octubre que “no se va a celebrar”. Mariano va repetir-ho uns quants cops. N'he fet un senzill però emocionat recull. 

En aquest vídeo ho diu als vint segons:

 
En aquest ho diu al segon setze i als 2 minuts i 28 segons:
 

I en aquest als 19 segons: 

I en aquest als 50:

I en aquest al minut 2.43:

I finalment, en aquest al segon 18:

 
I ara vostè em dirà: "Escolti, per què em posa tants exemples? No n'hi havia prou amb un?". Doncs en poso tants perquè quedi clar que va succeir una cosa que es va dir per activa i per passiva que no havia de succeir. I perquè quedi clar que tres mesos després de succeir una cosa que no havia de succeir, Rajoy ha agraït als seus mitjans de comunicació (inclosos els públics) que hagin estat al seu servei i, per tant, assumeix tot el que aquesta premsa ha escrit, ha publicat i ha emès per assolir el seu objectiu. Incloses les mentides. I les falsedats. I les manipulacions. I els insults. Per Mariano Rajoy s'hi val tot per defensar la seva "unidad nacional”. I quan dic "seva" és perquè Rajoy ha atiat "el desafío indepedentista" per 1/ tapar la corrupció que assetjava el seu partit i 2/ guanyar dues eleccions seguides. No, no, els seus mitjans de comunicació no han salvat la unitat d'Espanya sinó que amb l'excusa de la unitat d'Espanya l'han salvat a ell. 
 
I la prova que això ha estat així és que quan alguns dels seus mitjans de comunicació han vist que la caiguda del "rajoyisme" ja és irreversible, sobretot després dels resultats del 21-D, han començat a apostar clarament per Ciutadans i el partit de Rivera ja lidera les enquestes. Les reals i les que es preparen a la carta. 
 
Però aquí la gran pregunta a fer és aquella tan clàssica del: "i això, qui ho paga?". O, precisant encara més: "I això, com es paga?". Rajoy ha agraït verbalment als seus mitjans (inclosos els públics) el seu suport. Però els ho ha agraït d'alguna altra manera? Si és així, ens podrien explicar com? L'un i els altres. I ja que som al torn de preguntes, l'última: s'imagina què estaríem veient, llegint i sentint ara mateix si el president de la Generalitat hagués dit que volia "reconèixer amb agraïment l'actitud de la majoria dels mitjans de comunicació del nostre país en defensa de l'independentisme".
T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat