Aquest cap de setmana han fet a BCN l'anomenada Cursa de la Dona. I hi ha hagut polèmica amb els regals oferts a les participants. És certament sorprenent que una cursa presentada com a reivindicativa del paper de la dona regali entre les dones reivindicatives coses com productes de neteja, revistes de moda, aliments baixos en calories, pintaungles i infusions per tenir un ventre pla. Sort que, com diu la publicitat de la cursa, és “una aposta ferma per la igualtat de gènere”.

I encara és més sorprenent que ningú de l'organització, on entenc que hi deu haver alguna dona, s'hagi adonat de la terrible pífia. Elles troben normals els regals que ofereixen? Sí, perquè si no, no els oferirien. I també regalarien productes de neteja o per tenir un ventre pla a participants homes? Mai ho sabrem perquè els homes no podem participar en la cursa. Es veu que per solidaritzar-te o mostrar sensibilitat amb qui pateix un càncer de mama, que sembla ser que és un dels objectius d'aquesta cursa, només pots ser dona i els homes no servim.

I, com que volia saber què he fet de dolent per no poder manifestar el meu suport a les familiars i amigues que han patit una mastectomia o han perdut la vida a causa d'aquest càncer, busco informació a http://www.carreradelamujer.com/.

I allà, al costat de totes les marques i espònsors que donen suport a la cosa, descobreixo que la cursa on hi han participat 34 mil dones catalanes també la fan en altres ciutats. A València el 15 d'abril, a Madrid el 6 maig, a Vitoria-Gasteiz el 10 de juny, a Gijón el 17 de juny, a la Corunya el 16 de setembre, a Sevilla el 7 d'octubre i a Saragossa el 21 d'octubre.

I miro això del càncer, que jo creia que era el gran objectiu de la cursa, i així a la vista no hi trobo res que en parli. Només quan clico a la pestanya de la cursa de BCN, aconsegueixo entrar en una pàgina on em donen detalls, com per exemple sobre el reglament. Allà hi expliquen que la cursa l'organitza “el Área de Eventos de la revista SPORT LIFE del grupo Motorpress Ibérica S.A, con la colaboración del Ayuntamiento de Barcelona” o que el preu d'inscripció són 11€ + 0,60€ de comissió bancària si les dones s'inscriuen a la web. Però en cap moment ni lloc em diuen on van a parar aquests diners.

Només entrant a l'apartat de notícies, aconsegueixo veure-hi una notícia del passat mes de març on m'expliquen, allà sí, les accions solidàries relacionades amb la cursa.

Notícies

I llegint la notícia descobreixo que “La Carrera de la Dona col·labora activament amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer” i que “a més dels 100 mil euros de donatiu assegurat” també financen "tres beques per a joves investigadores contra el càncer”, a la qual cosa cal afegir “col·laboracions amb altres causes, especialment contra la violència de gènere”.

Suposo que qui ha fet la pàgina és la mateixa persona que ha decidit els regals per a les participants. Perquè si tu organitzes una cursa només per a dones i els regales objectes que el tòpic masclista i xaró relaciona amb les dones, és lògic que si el teu objectiu és col·laborar en la investigació i eradicació del càncer de mama, el que estàs fent aparegui apagat al mig d'una informació situada en un racó i a la qual vas a parar després de molta estona de recerca.

Vaja, el més normal del món.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat