Sí, sí, el tema de la candidatura de Cayetana Álvarez de Toledo i Peralta-Ramos, marquesa de Casa Fuerte, com a cap de llista del PP per BCN a les eleccions generals és que, en relació a la realitat catalana, és una marciana. Resulta que la persona que haurà de defensar els interessos dels votants del PP, desconeix quins són els interessos d'aquests electors perquè ni viu aquí ni sap res d'aquí, cosa que, sembla ser, no ha importat gaire a qui l'ha triat ja que no ha influït a l'hora d'ungir-la amb la representació del partit per la circumscripció de la capital del país.  

Sí, sí, el tema és que no podrà adreçar-se als seus possibles electors en una de les llengües oficials del país. La que, casualment, és la llengua materna de molts catalans votants del PP. Què passa amb aquesta gent? No tenen dret a que el seu candidat els parli en la seva llengua, no per elecció sinó perque la desconeix?

Sí, sí, el tema és que si es fan debats als mitjans de comunicació i els candidats (i candidates) entren en detall a parlar “dels temes que interessen a la gent”, ella ni idea. Per molt que li passin notes i lemes elaborats en un laboratori, ella coneix la realitat catalana com la Plutó. Amb una diferència, les eleccions no són a Plutó. I això és considerar que els catalans que tota la vida han votat el PP no mereixen el mateix respecte que els votants dels altres partits.

Sí, sí, el tema és que Cayetana (i l'anomeno així perquè és com la coneixen a Madrid, no perquè jo li negui els cognoms) pot intentar centrar tot el seu discurs en carregar-se l'independentisme, que per això l'han triat, però se suposa que els votants del PP també tenen dret a votar aquest partit perquè té un projecte econòmic i social.

Sí, sí, el tema és que el moviment de triar Cayetana com a cap de llista del PP per BCN es produeix perquè la direcció de Madrit (concepte) creu que és la millor manera de contrarestar l'efecte Arrimadas. Però quan tu prens decisions en funció dels altres, normalment estàs condemnat al fracàs. I una cosa és fracassar tu, en aquest cas el PP català, pels teus propis errors i l'altra és que, arribat el cas, el PP català hagi de pagar els plats trencats d'una decisió externa que els ha estat imposada i sobre la qual ni tan sols han estat consultats.

Sí, sí, el tema és que si les coses anessin bé, electoralment parlant, l'èxit seria del Partido Popular, o sigui de Madrit. I si van malament, qui es menjarà el fracàs i haurà de gestionar la destrossa, a quatre dies de les municipals, serà el Partit Popular.

Però per mi el gran tema d'aquesta tria incomprensible és que som davant d'una falta de respecte total i absoluta pels catalans que són militants i fidels votants del PP i que no han pogut decidir res sobre aquesta qüestió. I és una falta de respecte pels quadres del partit. ¿Quina cara els deu haver quedat als que piquen pedra els 365 dies de l'any i veuen com ara els col·loquen algú que no ha treballat ni un sol segon pel partit? ¿Quina cara els deu haver quedat als que han donat la cara en condicions poc favorables i ara veuen com el premi se l'emporta una paracaigudista?

Un cop més, el PP ha decidit anar contra el PP. El Partido Popular contra el Partit Popular. Perquè Cayetana no és la candidata del Partit Popular per BCN sinó una candidata del Partido Popular per guanyar vots fora de Catalunya. Encara que això signifiqui la ruïna electoral del PP, un partit que definitivament ha renunciat a ser rellevant a Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat