Quina vergonya això d'en Bertín. I venint d'ell, sí que no m'ho esperava pas. Ell, que és un gentleman, va i cau en la manipulació més vulgar. Increïble!

Resulta que el programa d'aquesta setmana l'ha fet a BCN. Sí, sí, aquest dels dimecres a Tele 5. Aquest que ha tingut tants noms que ja no sé si es diu Tu casa es la mía, Mi casa es tuya, La casa mía es tuya, Tu casa es la tuya y la mía es mía, Mi casa es tu casa o Pasa, que al fondo hay sitio... El cas és que ha demostrat un sectarisme impropi d'una cadena de televisió generalista, que se suposa que hauria de ser plural i amb espectadors de tots els pensaments. I sobretot a sis dies de l'inici d'una campanya electoral.

Doncs això, que ha vingut a la capital d'aquesta bonica regió del llevant espanyol i ha entrevistat un parell de candidats. Oblidant la resta. Bé, i quan dic “la resta” naturalment vostè ja m'entén a què em refereixo, oi? Ei, que no tinc res en contra dels dos que hi van sortir, només faltaria. L’Inés Arrimadas és una senyora molt preparada, molt normal, amb una gran empatia i que, acostumada a haver de suportar periodistes catalans, es mereix que algú com en Bertín li faci una entrevista amable. I en Miquel Iceta és un senyor molt intel·ligent, molt simpàtic, que parla molt bé i té molt de seny. Però ells dos no són els únics candidats. I vostè i jo, com a espectadors que som, tenim dret a veure altres pensaments.

Sí, ja sé que Tele 5 no és una cadena pública i, per tant, no ha de compensar exactament els temps dedicats a cada partit i a cada candidat. Però, home, hi ha una cosa que se'n diu pluralitat. Tele 5 no està obligada per llei a donar més o menys les mateixes oportunitats a tothom, però els seus espectadors, o sigui, vostè i jo, tenim dret a saber que, a part de l'opinió que manifesten als seus programes durant 24 hores al dia i els 365 dies de l'any, al món existeixen altres punts de vista.

La Llei General diu que “les telecomunicacions són serveis d'interès general que es presten en règim de lliure competència”. I, home, ja que la llei parla “d'interès general”, menys interès particular i dissimulem una miqueta, no?

Total, que molt bé la Inés i l’Iceta però, i en Xavi? Per què van sortir Ciutadans i el PSC i van ignorar el PP? Què passa amb el PP? Què té en Bertín contra el partit que ha pacificat Catalunya i ha imposat l'ordre i la pau? I què passa amb en Xavi? Però si és molt simpàtic. I elegant. I fa bona olor. I sempre queda bé i et fa quedar bé. I no s’enfada mai. Per què aquesta marginació? Entenc que en Bertín no es barregi amb segons qui, però menysprear en Xavi... Jo entenc que un senyor amb la seva classe no anirà a Brussel·les, a casa d’un fugitiu que ara mateix no té ni casa. I ni molt menys visitarà un candidat que és a la presó, perquè ja m'explicarà vostè quina fila fotem a ¿En tu celda o en la mía? O sigui, no. Però, què li hauria costat entrevistar en Xavi? Encara que fos una estoneta...

Hauria estat bonic anar a casa seva i al seu poble, i que ens expliqués com es “limpia”. La casa i el poble. Hauria estat interessant. I molt més divers. I molt més multicultural. I molt més integrador.

No Bertín, no. Així no!

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat