Fa un parell de dies que no paro de donar-li voltes al que diu la senyora que apareix en aquest vídeo que va penjar Juan Miguel Garrido (@Juanmi_News)  a Twitter

La senyora que diu “me da pena la chica si es que lo pasó mal pero también me dan pena ellos porque les han destrozado la vida” parla d'una agressió sexual. “Ellos” són tres ex futbolistes de l’Arandina que dijous passat van ser condemnats per l'Audiència Provincial de Burgos a 38 anys de presó cadascú per abusar sexualment d'una noia de 15 anys, que és la que a la senyora li fa pena si és que ho va passar malament.

Les penes són tan elevades perquè per primer cop un tribunal ha aplicat l'anomenada “doctrina de la cooperació necessària”. A cada un dels acusats el condemnen a 12 anys com autor de l'agressió i a 24 com a cooperador de l'agressió realitzada pels altres dos. I aquesta seria la qualificació que hauria estat aplicada al cas La Manada si les acusacions l’haguessin inclòs als seus al·legats.

Però tornem a la senyora del vídeo. Un cop més és la presumpció de culpabilitat de la dona. I en aquest cas una menor. Quan la senyora diu “me da pena la chica si lo paso mal” afegint aquest condicional a la frase, està posant en dubte que la noia ho passés malament mentre tres homes majors d'edat la violaven. I aquesta senyora està dient que quan et violen tampoc n'hi ha per tant. I en el fons està dient que segurament és que la nena era una puta que s'ho havia buscat, després va tenir vergonya i no va parar fins arruïnar la vida dels pobres xicots, que l'únic que van fer va ser donar-li a la puta aquesta el que estava desitjant.

És la presumpció de culpabilitat que apliquen a la víctima i no als autors de l'agressió. Pobres xicots! És el món al revés. Però és que això que pensa aquesta senyora, també ho pensen diputats de partits que en aquest moment seuen en escons del Congrés dels Diputats i polítics amb qui han pactat PP i Ciudadanos en dos governs autonòmics. I ho sabem perquè ho han dit públicament. I també ho pensen les entre 300 i 400 persones que es van reunir dissabte a la nit a la Plaza Mayor d’Aranda de Duero per manifestar-se “en suport als exjugadors de l’Arandina” usant les etiquetes #Yosioscreo i #Estonoacabaaquí.

El més tristament irònic és que aquests moviments atiats des de l'extrema dreta, aprofitant un pensament arrelat incomprensiblement en una part de la societat, estan defensant allò que abans aquests mateixos en deien “el llibertinatge”. La senyora, l'extrema dreta i els manifestants d’Aranda no s'adonen que defensant “aquests pobres xicots a qui han arruïnat la vida”, estan fent apologia de la violació, però també de la pederàstia i del sexe en grup. Que no està gens malament per qui es posa la medalla de defensar en públic els valors més conservadors, oi?

Però el que em té molt intrigat i m'agradaria saber per boca d'aquesta senyora i de la resta és, ¿què pensarien si la noia hagués estat un noi? També defensarien que no és cap víctima i que simplement s'hauria trobat el que havia buscat? O és que les putes només ho són les perverses nenes que van pel món arruïnant vides de pobres i innocents violadors que cauen a les seves urpes?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat