A finals dels anys setanta del segle passat triomfava un anunci televisiu de compreses de la marca Evax. El producte era presentat com una meravella tan meravellosa que, i cito el text de memòria, en un moment donat s’hi afirmava: “¿Una gincana? ¿Bajar por la barandilla?”. Vaja, com per demostrar que duent la compresa aquella, tot estava per fer i tot era possible.

Cada cop que sento PP i Ciutadans reclamant l'aplicació del 155 com a solució màgica per acabar amb tots els mals de la humanitat de tota la galàxia, em ve al cap aquell anunci. El 155 és com una compresa que et permet fer-ho tot. I més. Per tant, li presento l'anunci de la compresa del 155.

Veiem una parella, tan contenta per l'aplicació del simpàtic article, que es posa a ballar pel mig del carrer, mentre taral·leja l'himne espanyol. La coreografia i l'alegria a pujar a un cotx... ai, no perdó, que això és terrorisme. Torno a començar.

Veiem una parella, tan contenta per l'aplicació del 155 que es posa a ballar pel mig del carrer, mentre taral·leja l'himne espanyol. I la gent amb qui es creuen s'afegeixen a la celebració onejant alegrement immenses banderes espanyoles perquè per fi han estat alliberats de la dictadura nazi adoctrinada paramilitar que campava sense control per Catalunya.

A mesura que la parella va passant pels portals dels diversos edificis per on transiten, van encenent-se uns llums que són l'esperança que reneix en els cors de la boina gent. Perdó, de la bona gent. L'efecte és comparable a injectar-se adrenalina als dits grossos de mans i peus. Un fenomen conegut com ÁlvarodeMarichalazo Plus.

I mentre passa això, la gent que va afegint-se a la rua va notant els miraculosos efectes del 155 en la seva vida. Gràcies a l'aplicació del 155 la gent per fi entén això de Netflix i Movistar. I a qui l'importa una merda aquest tema, perquè ni té Movistar ni mira Netflix, resulta que gràcies al 155 comença a mostrar un interès tan brutal en el tema que es fa de la secta dels que miren sèries i no paren d'explicar-les a la resta de la humanitat.

I gràcies al 155 passen moltes altres coses increïbles com la desaparició del xarop de Mòdena i el cibulet, que tres dies després ningú més parli del partit entre Boca i el River, que es deixin d'usar les paraules desescalar i gentrificació i que l'amic invisible i el trap siguin declarats delictes penals.

I gràcies al 155 queda garantit que Dembélé mai més arribarà tard a entrenar, que cada dia es parli de Rosalia en algun mitjà, trobar rotllo a Tinder i que en qualsevol circumstància de qualsevol tipus hi hagi servei de whatsapp durant aquestes festes, no fos cas que als àpats nadalencs haguéssim de parlar amb la nostra família allà present.

I gràcies al 155 per fi es parlarà dels temes que interessen a la gent i no dels temes que als promotors del 155 no els interessa que es parlin.

I gràcies al 155 Vox podrà presentar encara més denúncies, querelles, demandes i el que consideri oportú. Això sí, continuarem com fins ara sense saber tot això qui ho paga. Això no ho sabrem ni amb el 155...

I gràcies al 155, per fi apareixerà Albert Rivera a Antena 3. Encara més. Noooooooo, això és broma! És impossible que Albert Rivera surti encara més a Antena 3, perquè el dia només té 24 hores.

L'anunci acaba amb la parella detinguda per manifestació il·legal. Sí, perquè com que el 155 serveix per a tot, inclòs per ser aplicat a coses i circumstàncies que el seu redactat no diu, també val per petar-se tots els drets civils, inclòs el dret a manifestació. Ai calla, que si ets indepe això ja passa sense el 155...