Tot un país pendent d’un vídeo de TikTok durant quasi una setmana. En això s’ha convertit Catalunya. Fórem una nació respectada i ara hem esdevingut una agrupació d’ofesos professionals que es masturben l’ànima martiritzant una pobra tòtila. A mi, com us podeu imaginar, m’agrada ben poc que qualsevol professional sanitari que exerceix a Catalunya es dediqui a escarnir públicament la llengua amb la qual (a diferència de la majoria dels meus indignadíssims companys) he escrit tots i cadascun dels articles de la meva vida. Però tinc prou senderi per saber que el meu enemic —i l’adversari de la meva llengua— no és un trio d’infermeres que fan el capullo a les xarxes. Els catalans hem de decidir si volem agradar-nos fent acudits sobre coixos o, contràriament, si ens arrisquem picant crestes més altes.

La infermera pallussa vomita allò que, ens plagui o no, opinen la immensa majoria de ciutadans espanyols. Propietaris d’un idioma (i d’un esperit colonial) que sobrevola mig món, això del català sempre els ha semblat una relíquia d’indígenes amb un interès purament arqueològic. Això ho comparteixen aquesta professional de la infermeria i també Mario Vargas Llosa, que és membre honorari de dues acadèmies i un escriptor que sap més de literatura catalana que la immensa majoria de la gent que està llegint aquest article. Com que servidor ja supera aquella edat en què es té la il·lusió de fer entendre la dignitat de la cosa nostra als estrangers, m’hi foto poques pedres. Però, si més no, tinc prou senderi per no aïrar-me quan veig una clown insultant-me en la mateixa llengua que empraren els presos polítics per dir al jutge Marchena que estimaven tantíssim Espanya.

Ens hem dedicat a passar les tardes fent-nos palles amb el TikTok d’una analfabeta, perquè això ens guareix la consciència i ens estalvia de denunciar l’administració del país per incomplir la llei i de blasmar-la perquè ni és capaç de controlar el terreny de l’autonomisme

Els catalans confonem defensar la nostra llengua amb passar-nos uns dies vomitant frustració contra la gilipuà de torn, i així oblidem acusar l’autèntic responsable de la desfeta del català al territori. Aquesta infermera curra en espanyol a Catalunya perquè la mateixa Generalitat se salta les pròpies exigències de la llei amb un entusiasme olímpic. En l’univers idíl·lic de la teoria legal, tots els treballadors de la Generalitat haurien d’entendre i parlar en català. Però és la mateixa administració nostrada qui, surfejant la llei, admet convocatòries directes saltant-se els requisits lingüístics i permetent d’aquesta faisó que professionals com aquesta mema acabin exercint al territori. És el Govern qui incompleix i és la mateixa Generalitat qui, en definitiva, permet que es vulnerin els drets lingüístics de tots els pacients. L’enemic no és aquesta gamarussa, són els nostres virreis. 

Durant aquesta passada setmana, podríem haver abandonat l’enuig i les gracietes per abraçar una mica la neurona. Però hem preferit vomitar bilis contra una pallussa, car resulta molt més fàcil que acusar el nostre propi Govern de colonialisme lingüístic. L’administració catalana incompleix els preceptes d’atenció sanitària, de la mateixa manera que els responsables i tècnics d’educació no mouen el cul perquè es compleixi el sistema d’immersió a les escoles. És així com ens hem dedicat a passar les tardes fent-nos palles amb el TikTok d’una analfabeta, perquè això ens guareix la consciència i ens estalvia de denunciar l’administració del país per incomplir la llei i de blasmar-la perquè ni és capaç de controlar el terreny de l’autonomisme. A banda d’indignar-te amb les parides d’aquesta ignorant, hauries de decidir si estàs disposat a esmenar els veritables autors de la farsa.

Aquesta infermera és producte d’un sistema polític corrupte que podries esmenar amb la teva abstenció a les properes municipals. La infermera continuarà cagant-se en el català mentre vagis votant els iaios de l’esquerrovergència a Barcelona o qualsevol regidor processista al teu ajuntament. Si t’interessa el puto català, comença per fotre’ls fora a tots. Però si mantens el jornal dels virreis, si més no tingues la bondat de no plorar perquè una funcionària espanyolota acabi traient profit del seu cinisme. Respecta’t una mica. I deixa això de TikTok, coi, que ja no tens edat.