Queda alguna persona que encara no s’hagi fet sòcia d’un gimnàs? No sé si soc només jo —que visc en una zona on el nombre d’esportistes per capita és molt elevat— o és quelcom general, però trobo que hi ha molta gent que està en forma físicament (mentalment, ja no tant). I ho dic com una cosa positiva, perquè fer esport és molt necessari per tenir salut. I no ho dic només jo, fa molts anys, ja ho deien els romans. El poeta romà Decimus Iunius Iuvenalis va escriure: "Orandum est ut sit mens sana in corpore sano". És a dir: si resem molt, tindrem un cos fitness i el cap al seu lloc. Jo ja fa uns quants anys que vaig al gimnàs i la veritat és que és un lloc molt agradable on coneixes gent molt simpàtica i d’on surts molt content. No es pot dir el mateix de gaires llocs. I ha sigut al llarg de tots aquests anys que m’he anat adonant que al gimnàs hi ha diferents tipus de persones i, com que aquests dies m’avorria molt, finalment m’he decidit a classificar-los segons el seu modus operandi (no us preocupeu, és normal que us identifiqueu amb més d’un grup).

Comencem pel grup anomenat “Els quadragenaris i les quadragenàries”. La gent que pertany a aquest grup són persones que no volen acceptar que s’han fet grans (m’incloc en aquest grup) i volen recuperar el seu cos (idealitzat) de quan tenien vint anys. A aquestes persones, les podeu trobar a qualsevol lloc del gimnàs i a qualsevol hora. S’escapen de la feina cada vegada que poden per anar a aixecar un parell de pesos, s’apunten a totes les activitats dirigides, contracten entrenadors personals per als caps de setmana, fan triatlons, prenen batuts de proteïna... fins que arriba un dia que algú els diu: "Només tens quaranta-dos anys? Em pensava que en tenies cinquanta", i no tornes a saber mai més res d’ells.

Un altre grup molt interessant són els anomenats “Buscadors de la pau interior”. Són persones, aparentment molt pacífiques, a les quals els agrada viatjar a països més pobres que el seu perquè es pensen que allà hi trobaran la pau interior que tant anhelen. Normalment, els trobaràs a classe de pilates, taitxí, ioga o meditació. Ni se t’acudeixi portar-los la contrària en cap moment, perquè tota la pau interior que tenen a classe es convertirà en fúria, i són capaços de llençar-te un plat d’hummus si fa falta.

Jo ja fa uns quants anys que vaig al gimnàs i la veritat és que és un lloc molt agradable on coneixes gent molt simpàtica i d’on surts molt content. No es pot dir el mateix de gaires llocs

Aquest és el grup que m’agrada més de tots. Són els més divertits i els que tenen un esperit més optimista. Són el grup anomenat “Els jubilats”. M’encanten. Són persones positives, alegres, amb ganes de conèixer gent i passar-s’ho bé. Aspiro a ser com ells en un futur. Però no els infravaloreu, són gent rude que estan de tornada de tot i que aguanten qualsevol classe: balls llatins, aixecar pesos, flexibilitat, càrdio...; el que sigui, i sempre amb un somriure a la cara.

Aquest grup és el grup al qual aspiren formar part algun dia “Els quadragenaris i les quadragenàries”, és l’anomenat “Adolescents que volen tenir el cul més dur i gran que una síndria”. Com molt bé indica el nom del grup, són adolescents que no en fan prou de ser joves, també volen que el seu cos encaixi en els cànons de bellesa actuals a la perfecció. I com que ara està de moda tenir un cul gros i musculat, aquesta és la seva màxima aspiració. Te’ls trobaràs a la sala de màquines, aixecant pesos astronòmics, fent classes de musculació, bevent litres de batuts de proteïna... Molts d’aquests adolescents són vegetarians (també tenen ideals, saps?) i porten l’últim model de roba esportiva que han vist anunciada a TikTok o a Instagram.  

Llavors tenim un grup que he anomenat “Els escapistes”. Com molt bé indica el nom, també, són persones que s’escapen. És aquella gent que comença amb molta il·lusió i que la primera setmana va a totes les classes, però que de cop i volta desapareixen i no els tornes a veure mai més. Encara no se sap on van a parar aquestes persones. Es diu que podria ser que anessin a parar a algun desert d’Austràlia, però encara no està corroborat.

Llavors ja només ens quedaria el grup dels que tenen ganes de passar-s’ho bé i sentir-se gent oberta i sensual, i s’apunten a classe de balls llatins. Aquest grup no podia tenir cap altre nom que “Els llatins”. Dins d’aquest grup sempre es formen grans famílies que solen sortir a ballar els caps de setmana a diferents discoteques per demostrar tot el que han après.

Ai, oblidava l’últim grup. No sé si considerar-lo grup, però bé, jo els anomeno “Els Casanova”. Són les típiques persones que només s’apunten al gimnàs per lligar-hi. Solen venir perfumats i es passen el dia tirant floretes a tothom. Encara no en conec cap que hagi aconseguit lligar amb algú, però la veritat és que donen vida al gimnàs.

I fins aquí. Ah, i no oblideu que fer esport està molt bé, però que ho heu de combinar amb una bona dieta equilibrada.

Vinga, doncs, fins a la setmana que ve.