Ni tan sols han pres possessió els nous responsables de la televisió pública i la dreta política i mediàtica ja percep entrevistes "catifa" als ministres, telenotícies esbiaixats en favor del govern espanyol i una manipulació sense precedents. Quins pebrots...! Deu ser que alguns periodistes de la televisió pública es fiquen al llit blaus i es lleven vermells. Així, d'un dia per a l'altre. Encara que són els mateixos que van posar ells, ara resulta que s'han entregat al socialisme.

No hi ha com que l'esquerra torni al poder perquè la dreta recuperi els vells fantasmes. El seu dibuix no és nou: una televisió sotmesa al control del poder polític, com si ells haguessin estat un exemple de respecte a la independència i el pluralisme; un PSOE disposat a trencar Espanya; una esquerra sotmesa a les exigències dels hereus d'ETA; un president postrat davant de Pablo Iglesias; un Sánchez que sucumbirà als desitjos de l'independentisme.

Ja se sap que quan el PP governa i pacta amb els nacionalistes és pel bé d'Espanya, i quan ho fa l'esquerra és perquè hi ha una inconfessable martingala que oculta l'entreguisme. El súmmum de les falsedats ha arribat amb els resultats del primer CIS de l'era Sánchez.

Mentir continua sent gratis. En política i, ara, també en el periodisme. Es parla sense mesura, malgrat evidències, dates i hemeroteques. És la democràcia del tot s'hi val.

No hi ha com que l'esquerra torni al poder perquè la dreta recuperi els vells fantasmes

Anem al gra. L'opinió dels espanyols sobre la situació política i econòmica ha millorat amb el canvi de govern i també la inquietud per la independència de Catalunya. Es respira al carrer, i ho confirma el Centre d'Investigacions Sociològiques. Però per a la nova i la vella dreta el motiu no és cap altre que la mà negra de José Félix Tezanos, qui, segons el seu relat, s'ha dedicat a manipular les dades de l'enquesta a mesura que ha desembarcat al seu nou despatx. Un gran argument i fal·làcia!

La mentida corre com la pólvora per xarxes i digitals i està sent aclamada per polítics i acreditats periodistes. Llàstima que el treball de camp es realitzés tres setmanes abans del nomenament de Tezanos, concretament, entre l'1 el 10 de juny, mentre que el Consell de Ministres no va aprovar el nomenament del nou president del CIS fins 17 dies més tard.

Membre de la direcció federal del PSOE, exdirector de la revista Temas i un dels sociòlegs de capçalera de Sánchez, Tezanos no ha tingut temps encara ni d'elegir despatx, però la dreta ja li atribueix capacitats que ni Speedy González, el ratolí més veloç de tot Mèxic.

Doncs, preparin-se, que això és el que ve. La mentida sense límits, la falta de rigor i la immoralitat. Ja saben: en la guerra, la primera víctima és la veritat. I la que han emprès el PP i els seus amics contra el nou govern espanyol no ha fet més que començar. Esperin que el PP elegeixi nou president i veuran com la batussa tornarà de nou al Parlament. Això és només el començament.