L'Ibex ha caigut un 0,46% fins a 9.408 punts arrossegat pel BBVA mentre Donald Trump afirmava en roda de premsa que "seré el creador d'ocupació més gran que ha creat Déu".

La trobada de Trump amb els mitjans de comunicació ha començat amb tota la càrrega política i contundència que és habitual en el cas del president electe, que ha rebutjat les al·legacions sobre la incursió de Rússia a la campanya electoral americana, extrem que va confirmar hores abans Moscou.

L'efecte Trump ha tingut un efecte immediat i intens en algunes divises, com el pes mexicà i la lliura esterlina, que s'han desplomat al seu nivell més baix en tres dècades en canviar-se per 1,203 dòlars. L'Ibex ha baixat a 1,0464 dòlars.

Wall Street i la borsa europea pujaven abans de la roda de premsa, però l'Ibex no ha pogut seguir la línia positiva davant de les dificultats que patia el BBVA per la fràgil situació de Mèxic i l'enfonsament de la lira turca. En tots dos països el banc basc hi manté una forta posició inversora.

Acerinox, Arcelor, ACS, Aena i Repsol, juntament amb Grifols han mantingut alt en tot el possible el pavelló d'un Ibex que no ha pogut cotitzar la intervenció completa de Trump. Tampoc la bona dada d'una producció industrial que ha avançat el 3,2% al novembre no ha aconseguit animar l'índex. El tancament de la sessió s'ha assemblat molt a "Lost in translation"