• Mengeu i beveu. Ingerir aliment i begudes alcohòliques sense solta ni volta ni ordre ni concert és una de les principals activitats del període vacacional. Podeu satisfer la gana a qualsevol lloc i fus horari sense sentir-vos malament, que per a alguna cosa heu fet esport abans i n'haureu de fer després. Definitivament, les vacances —i la vida— no estan fetes per comptar calories.
 • Tasteu productes típics/locals. Deixeu-vos captivar per les anques de granota, el cocodril a la seva salsa, els insectes fregits i el gat estofat. Com menys desitjables a la vista i més desagradables al gust siguin, més coses entendreu d'aquest poble i els seus habitants. Sigueu com ells.
 • Visiteu museus, temples i biblioteques. És probable que no conegueu l'arxiu del museu de la vostra ciutat i segurament no sapigueu ni on és l'entrada. Tanmateix, és important que conegueu a fons la cultura i la idiosincràsia del poble que visitareu durant quatre dies.
 • Dormiu. Durant les vacances el temps de descans no existeix. El son ja no es busca: es troba a qualsevol lloc enmig d'un itinerari sense treva. Qualsevol lloc (platja, muntanya, jardí, hotel, banc del carrer) i qualsevol mitjà de transport (avió, tren, vaixell, cotxe —eviteu-ho si conduïu vosaltres— i fins i tot bicicleta) són bons per fer una capcinada.
 • Feu quilòmetres. Com més millor. Si aneu per carretera és important que us introduïu en llargs embussos a l'entrada o la sortida de megàpolis com Madrid o París (a Londres no tindreu aquest problema). El que és ideal, però, és agafar un avió. És igual on. No importa que passeu més temps viatjant del que teniu disponible per divertir-vos. La Setmana Santa és una oportunitat increïble per volar encara que sigueu dels d'ansiolític i gotet abans de l'enlairament. Si a més això us dona l'oportunitat de travessar diverses fronteres i segellar el vostre passaport, serà meravellós. No us oblideu de pujar la foto de l'ala de l'avió a les xarxes socials. Si us plau.
 • Folleu, o no. Però almenys intenteu-ho. Les vacances de Setmana Santa són gairebé la primera oportunitat per a una bona depilació brasilera abans que arribi l'estiu. No malgasteu els diners.
 • Feu activitats esportives extravagants que posin en risc la vostra vida. Llanceu-vos d'un pont, feu kitesurf, paracaigudisme, snowboard, esquí, esquí aquàtic (molt recomanable si no sabeu nedar), sandboard, caiac o pugeu a una muntanya sense cordes. Si teniu sobrepès, patiu cardiopaties o sou dels que agafeu el cotxe per anar al cinema, aquesta és la vostra oportunitat de posar-vos a prova. No hi ha res impossible, durant les vacances; no us limiteu.
 • Accidenteu-vos o emmalaltiu. Molta gent espera que arribin les vacances per emmalaltir, contreure una afecció infecciosa o patir una gastroenteritis de cavall per haver tastat productes regionals. Saber on són els hospitals de les diferents regions i països en vies de desenvolupament hauria de ser parada obligatòria. Si heu practicat un esport extrem i us trenqueu una cama, sereu rebuts com un heroi.
 • Preneu el sol i millor sense protecció. Cremeu-vos fins que la pell us caigui a troços. Aprofiteu quatre dies al màxim fins que guanyeu un vermell intens que donarà pas a aquell bronzejat reeixit amb què dilluns podreu presumir a l'oficina. Si us heu quedat al nord o us ha agafat per viatjar-hi, la sensació general pot ser de penediment per no haver anat a un lloc de sol.
 • En general, gasteu diners, fins i tot més dels que heu guanyat els dos darrers mesos. No ploreu al compte corrent: esteu aixecant el sector hoteler. Ja tindreu temps de penedir-vos el mes que ve mentre obriu el quart paquet de pasta de la setmana.
 • Feu-vos amic de desconeguts i jureu-los amistat eterna mentre convideu a una altra ronda persones que probablement no tornareu a veure en tota la vostra vida. L'alcohol i les drogues són grans aliats per a les amistats furtives.
 • Feu fotos professionals encara que considereu que el vostre cunyat és el millor fotògraf possible per al casament de la vostra filla. Pengeu-vos una rèflex al coll malgrat que no tingueu ni la més remota idea de distància focal, ISO o velocitat d'obturació. El mode automàtic fa filigranes. Feu la metafoto: feu-vos fotos amb el mòbil fent fotos amb la càmera rèflex. Si feu servir el telèfon mòbil, no us oblideu de fer vídeos en mode vertical.
 • Vestiu-vos com un autèntic malparit o malparida. No fareu el Camí de Sant Jaume, però és important que us arribeu al polígon més proper per comprar aquelles Quechua amb què passejareu pel centre de Toledo. Gireu la motxilla. Fa anys que aquesta estratègia espanta els lladres. I qualsevol amant del bon gust, en general.
 • Aneu a les processons i emocioneu-vos. Emocioneu-vos molt encara que no cregueu en Déu i acabeu de maleir diversos sants per la punyetera pluja.
 • Aneu amb nens i intenteu divertir-vos. Convertiu les vostres vacances en les vacances dels vostres fills. Visiteu Disneylàndia, aquaparks, piscines de boles, Macdonalds i cercaviles, i gaudiu del teatre infantil.
 • Discutiu. Amb la parella, amb els pares, amb els nens, amb el que es va oblidar lligar-vos bé l'arnès abans de llançar-vos per un pont. Discutiu acaloradament i maleïu el dia que vau sortir de casa per fer vacances, els diners gastats, el temps perdut i el poc agraïment que rebeu per l'esforç que feu pel bé de tothom.
 • Sobretot, no us oblideu de divertir-vos.
Diana López
Opinió Quines pesades, cony! Diana López
Diana López
Opinió Quan el pa fa pudor de merda Diana López