El dia que hem sabut que Jordi Hurtado deixa de presentar durant un temps Saber y ganar ha coincidit amb la jornada que Carme Chacón ha anunciat que deixa de presentar-se. Ves quina cosa, oi?

Estic comparant els dos fets? No. Jordi Hurtado s’havia compromès amb un programa i hi era. I l'hem vist. En canvi Chacón era cap de llista el 2011, va sortir elegida i se’n va anar. A Miami. I vam deixar de veure-la. Va ser cap de llista el 2015, va sortir elegida i també se’n va anar. A Madrid. I tampoc la vam veure. Hurtado tornarà. Esperem que aviat. Chacón no tornarà. Bàsicament perquè és impossible tornar a un lloc on ja no hi eres. I des de feia 5 anys.

Sobre els motius, tampoc cap coincidència. Tot i les preteses explicacions, no hem aclarit les causes de la renúncia de la diputada. “Motius polítics que donada la situació no em semblen rellevants”. Eing? Home (i dona), a veure una cosa, molt irrellevants no deuen ser els motius quan la fan plegar. És com si un difunt li va al seu cap i li diu: “Miri, que avui no vinc a treballar perquè m’he mort, però aquesta no és la causa rellevant de la meva absència”.

Però com que la figura d’Hurtado genera molta brometa i molta ocurrència, és possible que algú acabi considerant la possibilitat que aquesta coincidència temporal estigui relacionada amb un efecte transvasament. O sigui, que una tingui a veure amb l’altra. I viceversa. I no.

Carme Chacón no serà la nova presentadora de Saber y ganar. Perquè d’entrada no acaba de “saber” per quina circumscripció es va presentar. O almenys no ho ha demostrat. I de “guanyar”, doncs miri, ara mateix tampoc no gaire. Mooolt lluny queda ja aquell any 2008 dels 25 diputats i dels mítings en un Palau Sant Jordi a rebentar. I massa a prop queden els 8 diputats i el tercer lloc del 2015.

I Hurtado no serà cap de llista del PSC per BCN perquè ell, un cop recuperat, tornarà al seu programa. Encara que sigui només perquè tots aquells que se serveixen de la seva incombustibilitat per estimular l’enginy, ho puguin seguir fent.