1. Democat, com una taca d’oli

Els Demòcrates de Catalunya ja han arribat gairebé a tot el territori. La setmana passada es va constituir la comarcal del Bages i ara només resta el Moianès per acabar de completar el mapa comarcal de Catalunya.

2. La Trilateral de la CUP torna a la càrrega

Josep Manel Busqueta, Ivan Gordillo i Pau Llonch són els tres mosqueters de les tesis socioeconòmiques anticapitalistes de la CUP integrats, per exemple, en el col·lectiu de pensament i debat Seminari Taifa. Aquesta setmana han editat un segon article de la sèrie “La independència en un capitalisme ingestionable” que conclou amb la necessitat de “superar el capitalisme” i “avançar cap a formes diferents de societat”. L’article, absolutament recomanable, recorda que “en algun moment caldrà avançar a partir de processos que impliquin desobediència i conflicte amb el conjunt de poders, econòmics i institucionals, que conformen el capitalisme”. Un manual per entendre que la CUP no vol salvar el capitalisme d’ell mateix, sinó la societat del capitalisme.

3. Els policies nacionals continuen de mani

El Sindicat Unificat de Policia, el que més quadres aplega dins el Cos Nacional de Policia, s’ha apuntat un nou èxit de convocatòria. Aquesta setmana i a gairebé totes les delegacions del govern espanyol d’arreu de l’Estat s’han manifestat per reclamar drets laborals i condicions de treball i protecció dignes. Les mobilitzacions continuaran.

 

polismanif

4. Ofensiva de l’església espanyola contra el laïcisme militant

La Conferència Episcopal Espanyola es prepara per lluitar contra “cultura secularista i un laïcisme bel·ligerant”. Els bisbes han aprovat el Pla Pastoral 2016-2020 que proposa els objectius de l’Església en cinc etapes que s’inspiren en la Doctrina Social de l’Església.

5. Detinguts per un homicidi del mes de març

Els Mossos d’Esquadra del Camp de Tarragona van detenir aquest dimecres tres persones a Barcelona, Cunit i Segur de Calafell, relacionades amb la mort d’un home a Cunit. L’homicidi es va perpetrar al passat 10 de març quan es va localitzar el cos sense vida d’un home a Cunit, ferit per arma de foc. La investigació continua sota secret de sumari.

6. Llach, al 'Oh happy day' del Parlament

Aquest divendres la coral del personal del Parlament, una tradició que després de molts anys s’ha recuperat, cantarà diverses nadales a la recepció amb la Mesa. Entre el repertori: Cançó de Nadal per a ningú del cantant i ara també... diputat Lluís Llach. Els assajos, que es fan a l’hora de dinar en un lloc sotmès a secret de sumari, sonen bé, molt bé, segons ha pogut comprovar El Nacional.

7. L’altra cara de la CUP, de la nova política

Els diputats de la CUP tenen el costum de fugir de la premsa. Quan acaben les reunions s’escapen de l’escomesa. Fins i tot, neguen una de les normes principals de la civilització occidental: saludar. Uns en diuen cortesia, altres en diuen educació. L’altre dia, només dos diputats es van aturar a xerrar amb la premsa –més aviat criticar-la– quan un periodista els hi va etzibar: “Al meu poble, fins i tot els gossos se saluden”. Només dos de cinc negociadors es van aturar i només un va demanar disculpes.

8. Finalment, l’hivernacle es repara

Després d’anys sotmès al càstig de l’abandonament i les rates, l’hivernacle del Parc de la Ciutadella tornarà a lluir. Aquests dies ha començat la seva restauració i rehabilitació.

 

hivernacle, Parc de la Ciutadella

 

9. Els camells curen

Una investigació en la qual han participat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre d'Investigació en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) ha dissenyat una vacuna eficaç en dromedaris davant del coronavirus que causa la síndrome respiratòria de l'Orient Mitjà, conegut com a MERS, per les seves sigles en anglès.

Postres de Músic

Pulp Fiction del 20D:

 

https://www.youtube.com/watch?v=CYxDmP9fqdw

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat