El govern d'Àustria ha clausurat la mesquita que freqüentava el terrorista que va assassinar dilluns quatre persones al voltant d'una sinagoga de Viena, identificat com a Kujtim Fejzulai.

També ha tancat una associació islàmica a la qual també acudia el terrorista, segons ha anunciat la ministra d'Integració austríaca, Susanne Raab.

La decisió ha estat presa després d'una reunió de crisi del govern austríac amb el president de la comunitat de fe islàmica, Ümit Vural. L'executiu austríac ha retirat a la mesquita i a l'associació islàmica l'estatus legal i ha dissolt les entitats que hi ha al darrere.

Raab ha assegurat que tant la mesquita com l'associació islàmica han contribuït a la radicalització de l'atacant. "No lluitem contra una religió, sinó contra l'extremisme", ha indicat. "Això afecta tots els nivells de la societat. Tots els terrorismes tenen en comú que estan alimentats per ideologies radicals. Per tant, és crucial tancar els llocs on es propaga aquesta ideologia", ha indicat. 

"Grups terroristes com Daesh no dividiran Àustria", ha afegit el ministre de l'Interior austríac, Karl Nehammer, també present a la roda de premsa. 

El grup gihadista Daesh va assumir dimarts l'autoria de l'atac perpetrat ahir en el centre de Viena que va deixar quatre morts i 22 ferits.

L'organització terrorista va apuntar en un comunicat que "un soldat del califat" es va llançar cap a "unes agrupacions ahir a la ciutat de Viena" atacant-los amb una arma automàtica, pistola i un ganivet, segons la nota difosa a través de la xarxa de missatgeria Telegram.

Les autoritats van identificar el terrorista com a Kujtim Fejzulai, nascut a Viena de pares albano-macedonis. Ja havia estat condemnat a 22 mesos de presó per voler afegir-se al Daesh en la guerra de Síria. Després de complir dos terços de la sentència va ser posat en llibertat el desembre passat per bon comportament i per haver format part d'un programa de desradicalització.

L'atemptat de dilluns  va començar al voltant de les 20.00 en un conegut espai de lleure prop d'una sinagoga, i l'atacant va assassinar a l'acte un jove. Unes altres tres persones, dues dones i un home, van morir més tard a l'hospital a causa de les ferides causades pels trets indiscriminats de l'assaltant.