L'Uruguai resisteix i sobreviu en la seva primera gran batalla del Mundial de Rússia 2018. Els charrúa han superat i eliminat Portugal a base dels gols d'Edinson Cavani, amb un doblet, que porta l'Uruguai als quarts de final (2-1).

Cavani posa el gol

L'Uruguai és una selecció amb molt coratge, una ànima incansable i una valentia com poques. Els guerrers sud-americans que representen poc més de tres milions de persones segueixen amb pas ferm en un nou Mundial. Ja amb dues Copes del Món, ara volen la tercera de la seva història.

Luis Suárez, Edinson Cavani i companyia segueixen deixant-se la pell sobre els terrenys de joc. I Portugal ha patit més de l'esperat en una de les batalles més exigents. Ja des del primer minut del partit disputat a l'estadi Fisht de Sotxi s'ha pogut veure el caire d'una lluita que aniria a base de cops i amb una estratègia ja coneguda.

Els charrúa, fent gala d'encara no haver encaixat cap gol en els tres partits de la fase de grups disputats a Rússia, han seguit amb la seva tònica: defensant a mort i atacant com guerrers. No s'acabava cap jugada fins que els futbolistes uruguaians no ho haguessin intentat tot.

Córrer sense parar i batallar cada pilota com si fos l'última jugada del partit. I així ha arribat la primera recompensa del partit. Al minut 7, Cavani ha posat el primer gol del partit rematant amb la cara dins l'àrea un xut llunyà de Luis Suárez.

Portugal, sempre amb intents frustrats d'apropar-se a la porteria del porter uruguaià Muslera, han anat acumulant ocasions desaprofitades. Els portuguesos podien tenir la possessió, la capacitat de crear, però la barrera creada pels onze uruguaians ha estat impossible de sobrepassar. I els minuts han anat passant. Portugal s'ha ofuscat i l'Uruguai s'ha acomodat en la resistència.

Sobreviure amb la lluita

L'Uruguai portava tot el Mundial i també tot l'any 2018 sense encaixar gols. Fins aquest partit. Portugal, en un setge constant a la porteria de Muslera, ha trobat el cap de Pepe ja a l'inici de la segona part per somiar. Córner en curt, centrada dins l'àrea i el central del Beşiktaş ha posat l'empat al marcador.

Una igualtat, però, que ha durat només set minuts. Cavani ha marcat el seu doblet per decantar el marcador de nou de la banda uruguaiana i tornar a la situació ja viscuda durant gran part de la primera meitat. Minuts després ha arribat la decepció dels sud-americans per la lesió de l'autèntic protagonista del partit.

La tàctica de l'Uruguai ha estat sobreviure a través de la lluita constant, morir a cada jugada i l'esforç com la seva millor arma. Desgast total per als charrúa i persistència dels portuguesos. Portugal no havia remuntat en cap Mundial des del 1966, i la dada segueix igual.

L'Uruguai segueix invicte a Rússia i ja s'ha plantat als quarts de final. El proper rival dels charrúa serà la França d'Mbappé. I la campiona d'Europa, Portugal, ja fa les maletes.