Un gol de Cristiano Ronaldo ha estat suficient perquè Portugal estreni victòria en aquest Mundial de Rússia i, de retruc, converteixi el Marroc en la primera selecció eliminada del torneig (1-0).

Un altre gol

Ronaldo només ha trigat tres minuts en reforçar la seva relació d’amor amb aquest Mundial. En el debut contra Espanya ja va ser decisiu amb un ‘hat-trick’ i avui ha fet servir el cap per rematar a gol un córner. La seva desmarcada, acadèmica, explica gran part d’una jugada que Cristiano no oblidarà mai perquè el converteix en el futbolista europeu que acumula més gols en competicions internacionals (85).

Amb el marcador de cara, Portugal s’ha relaxat amb la voluntat d’administrar l’avantatge. Abans, però, Ronaldo ha fregat segon amb un xut creuat que ha marxat fregant el pal. El davanter del Madrid era el principi i el final de totes les jugades d’atac. El Marroc, poc a poc, ha recuperat el ritme que va exhibir en el partit inaugural contra l’Iran, tot i la dolorosa derrota.

El porter portuguès Rui Patricio ha custodiat l’1-0 amb parades de tots colors. Gonçalo Guedes no ha estat fi en atac i Bernardo Silva estava desaparegut. Portugal només tenia el marcador a favor i arriscava perquè els marroquins creixien amb el pas dels minuts.

Una calcomania

La segona part de Portugal ha estat idèntica a moltes de les que va regalar en l’Eurocopa de França. Ordre defensiu, escassa producció ofensiva i un grapat de sort. Younès Belhanda ha flirtejat amb l’empat en dues jugades consecutives, però Rui Patricio ha tornat a fer mèrits per disputar-li el premi de millor jugador del partit a Ronaldo.

El Marroc tenia molta més possessió de pilota. I les ocasions no paraven de caure. Portugal jugava amb foc, però confiava cegament en la seva defensa. La insistència ha provocat que els portuguesos fessin un pas enrere i comencessin a treure aigua d’una barca que podia acabar enfonsant-se.

Pepe ha evitat un xut que era mig gol, abans d'una absurda simulació d'agressió, i Benatia ha tornat a fallar sobre la botzina. Les dues accions han assegurat tres punts fonamentals perquè la campiona d'Europa faci un pas de gegant cap als vuitens de final.