Imaginem un desastre vinculat al cotxe dels nostres somnis que no és un accident i pot desgavellar la nostra economia familiar i, a sobre, deixar-nos sense poder moure'ns com acostumem durant uns quants dies. Quin pot ser? Sí, efectivament: una avaria. Costa imaginar un malson pitjor, i més en aquests temps d'estretors econòmiques i dependència gairebé absoluta del cotxe. Disposar d'un vehicle que no s'avariï mai és un somni que queda encara lluny però, com sap bé que es tracta d'un assumpte que preocupa i ocupa a molts i moltes espanyols, la OCU acaba d'elaborar i publicar un estudi que identifica als models més fiables.

neteja cotxe coronavirus taller FECAVEM
Imatge d'un taller FECAVEM

Guanya Volkswagen, si ets de dièsel

I d'entre els dièsel, el que menys s'avaria és un alemany vell conegut d'aquestes pàgines: el Volkswagen T-Roc. Diem vell conegut perquè la versió estudiada del Volkswagen T-Roc i que menys visita el taller és la de 2017. Tota una dada a tenir en compte per a un cotxe que es va vendre i es ven molt i per a una categoria, la dels motors dièsel, que és de les que pitjor el posen quan hi ha avaries pel mig, ja que reparar aquest tipus de mecàniques no és gens barat.

Els asiàtics són més fiables

Si en dièsel guanya Volkswagen, en la resta de categories, abunden els cotxes asiàtics entre les opcions més fiables. Així, mentre que en vehicles amb motors de gasolina els que menys s'avarien són el AudiQ3 de 2018, el Kia Rio de 2017 i el Hyundai i20 2014-2020, entre els híbrids de gasolina cal citar el Lexus IS de 2013, al Toyota Corolla de 2018 i al Toyota RAV-4 que es va fabricar entre 2013 i 2018.
La llista es completa amb els més fiables d'entre els híbrids endollables i elèctrics, on paracen com|com a millors opcions el Kira Niro PHEV de 2016 i el Mitsubishi Outlander PHEV de 2013. Finalment, entre els cada vegada menys nombrosos cotxes amb motor de gas, figuren com|com a vehicles que menys visiten el taller el Dacia duster de 2017 i el Skoda Octavia que es va fabricar entre 2013 i 2020.