Tenir germans petits sempre és complicat, però tenir-los quan ets un SUV de prestigi i et dius Volkswagen Tiguan és més difícil encara. Aquest mes, i el TOP 100 de cotxes més venuts ho demostra, el Volkswagen T-Cross i el Volkswagen T-Roc li estan posant les coses molt difícils al Volkswagen Tiguan.

Volkswagen Tiguan
Volkswagen Tiguan


Les xifres ho demostren

Les xifres canten: El T-Roc ocupa el cinquè lloc del rànquing i ha venut 2.180 unitats durant el cinquè mes de l'any i, alhora, el Volkswagen T-Cross ha col·locat el 1.899 i es queda la setena plaça. Mentrestant, el Volkswagen Tiguan s'esllangueix al lloc número 70 després que els comercials dels diferents punts de venda que la marca alemanya té repartits per Espanya hagin estat capaços de vendre únicament 355 vehicles.

A l'abril, la cosa no va ser gaire millor: El Volkswagen T-Roc va resultar ser el cotxe més venut amb 2.266 unitats, el T-Cros va aconseguir col·locar 1.874 i va ser quart i el Volkswagen Tiguan ni tan sols va assolir les 600 i es va quedar en 533, amb la qual cosa en va tenir prou per ocupar el lloc 48 del rànquing. Ara, al maig, tot ha estat pitjor i el Volkswagen Tiguan no ha entrat ni al Top 50. Per això, hi ha qui diu que els seus germans petits se l'estan carregant.

Fan falta ofertes

Si en Volkswagen volen revertir la tendència, els tocarà esprémer-se les meninges i idear una oferta de vores seductora que aconsegueixi aixecar les vendes d'un cotxe, El Volkswagen Tiguan, que porta bastants anys al mercat i és massa car per a temps com els actuals. Els gairebé 40.000 euros que costa aquest SUV mitjà caminen lluny de les possibilitats de qualsevol conductor mitjà, i més encara quan al mercat hi ha altres opcions com el Renault Kadjar que tenen preus molt més assequibles i ofereixen coses semblants. Veurem què fa Volkswagen, que sembla més interessada en promocionar els seus ID3 i ID4 que en revitalitzar el Tiguan.