Somiar conduir un Volkswagen Golf era i és el son|somni de molts, però si ens fixem en les xifres de vendes que registra el model al maig, ho és de cada vegada menys persones. Alguna cosa passa amb l'històric model de la marca del Wolfsburg, que manté la seva qualitat i estil, però té un preu que ronda els 30.000 euros.

Volkswagen Golf
Volkswagen Golf


Un clàssic amb molta història


Del Volkswagen Golf, molt poques coses noves es pot dir: des de l'any 1974 roda per les carreteres de mig món i acumula ja vuit generacions. En la seva vuitena generació, el cotxe assoleix els 4,28 metres de llarg i té un maleter certament escàs que es queda de 381 litres. Ofereix motors dièsel i gasolina, sense oblidar-se de les versions MHEV i presenta potències d'entre 110CV i 320 CV, suficient per satisfer els més agosarats.
L'equipament, com en tots els Volkswagen, és molt complet i és molt per sobre del dels seus rivals. La connectivitat, el confort i l'habitabilitat distingeixen el model. El dolent és que, aquest mes de maig, només ha pogut col·locar 414 unitats a tot Espanya. A l'abril, només es van vendre 448.


Xifres preocupants


Tals xifres, deixen a Volkswagen Golf en una gens meritòria 63a plaça del Top 100 de vendes del mes. Altres cotxes de Volkswagen, cas del Pol|Polo, que supera les 600 unitats venudes, el superen. El T-Roc i el T-Cros, dues de les sensacions de la marca alemanya, estan molt per davant amb més de 2.100 unitats venudes el primer i gairebé 1.900 el segon. El pitjor de tot és que el Volkswagen Taigo, que té l'aparença d'acabar convertit en un fracàs, també està per davant del Golf aquest mes de maig: va aconseguir col·locar 575 unitats. La dictadura dels SUV està fent mal fins i tot al rei Volkswagen Golf.