Per molt que la indústria de l'automòbil hagi avançat molt en els últims anys referent a tecnologies i ajuts a la conducció, es pot tenir en compte que, per desgràcia per a molts dels quals han patit un robatori, el robatori de cotxes a Espanya continua sent una cosa molt habitual.

Bona prova d'això és que, tal com apunten des del Ministeri de l'Interior, en el passat 2022 la xifra de robatoris de cotxes a Espanya va augmentar a gairebé 31.000 robatoris, i, el que és pitjor, es va convertir en una xifra que va representar més d'un 17 % respecte al 2021.

En aquest sentit, es pot destacar que els sistemes d'alarmes antirobatori dels cotxes són cada vegada més sofisticats i que, per tant, els amants de l'aliè han de buscar noves estratègies també cada vegada més sofisticades per intentar robar cotxes. Però això no significa que els propietaris dels cotxes no puguin dur a terme diferents accions que, com a mínim, dificultin la tasca dels lladres.

Un nou sistema antirobatori que comença a triomfar als Estats Units

Evidentment el millor que podem fer per intentar que no ens robin el cotxe és que el cotxe estigui aparcat sempre o gairebé sempre en un pàrquing, dificultant així molt la tasca dels lladres. D'altra banda, hem de tenir sempre en compte a l'hora d'aparcar al carrer alguns aspectes com el fet que les portes estiguin ben tancades, que les finestretes estan també ben tancades i, en el cas que vegem que pot ser un lloc propens perquè ens robin el cotxe, fer un cop d'ull als voltants abans de deixar-lo aparcat definitivament.

 

El curiós en aquest cas és un artefacte que està començant a ser bastant popular als Estats Units i que es caracteritza per ser una manera com menys efectiva d'evitar que els lladres puguin tenir una bona visibilitat una vegada hagin robat el cotxe, és a dir, un sistema dissuasiu.

En aquest cas es tracta de dues enormes plaques grogues de plàstic que s'enganxen al parabrisa davanter a través d'unes ventoses i que tan sols es pot desenganxar d'aquest a través d'un codi que evidentment tan sols té el conductor del cotxe, de tal manera que, per molt que els lladres acaben entrant al cotxe, els serà impossible conduir tenint en compte que no tindran cap tipus de visibilitat.