No és que sigui precisament cap secret que el principal motiu de l'èxit que ha tingut continua tenint Toyota a nivell mundial en els últims anys ha estat la seva aposta, molt abans que la resta de fabricants, pels motors híbrids auto recarregables.

Els motors que no necessiten cap tipus de càrrega externa però que, al seu torn, prometen consums molt baixos, especialment en conducció urbana, on el seu motor elèctric permet circular a baixes velocitats i, per tant, acabarà estalviant molta gasolina.

En aquest sentit, fa alguns mesos des del fabricant apostaven per continuar fent d'aquest tipus de mecàniques la seva principal arma de cara als propers anys. Tanmateix, en els últims temps el pla de Toyota ha canviat, i ara vol centrar-se també a ampliar la seva quota de mercat a base de vendre cotxes elèctrics.

El Toyota bZ3X apunta a ser un referent

I ull perquè, tal com han anunciat des del fabricant, el seu pla és més que ambiciós. Si fa tot just uns mesos la seva idea era vendre 200.000 cotxes elèctrics per a l'any 2025, ara la seva idea passa per triplicar aquesta xifra, és a dir, per rondar els 600.000 matriculacions de models elèctrics per a aquell mateix any.

 

Dins d'aquest ambiciós pla el nou model elèctric de Toyota que es presentarà a començaments de 2024, el bZ3X jugarà un paper fonamental, entre altres coses perquè serà un dels grans rivals de models tan assentats com és el cas del Tesla Model 3 o el BYD Seal.

En aquest cas es tracta d'un elèctric que compartirà plataforma amb la nova generació del C-HR, un model recentment actualitzat. Aquesta forma, som davant d'un crossover elèctric del que, si bé és cert que encara no se saben ni especificacions tècniques ni preu, apunta convertir-se en una de les millors armes de la marca japonesa de cara als propers anys.

Tenint en compte que el fabricant del Japó sempre s'ha caracteritzat per fixar una excel·lent relació entre la qualitat i el preu dels seus models, i que a més pot presumir de ser un dels fabricants amb un dels nivells de fiabilitat més alts del mercat, no és un pocs els que asseguren que l'arribada d'aquest nou model pot suposar un nou encert per part de Toyota. De moment, això sí, falta esperar a saber més notícies d'aquest model per conèixer-lo més en profunditat.