Toyota porta ja un temps sent l'autèntica referència nivell mundial pel que fa a la quota de vendes de la industrial automòbil. Un fabricant que fa ja molts anys va decidir fer un pas endavant en el que molt poques marques la van seguir i que ha resultat ser segurament la millor decisió que ha pres la marca japonesa en les últimes dècades.

I aquest no va ser altre que és una aposta evident pels motors híbrids, concretament pels motors híbrids auto recarregables, un tipus de mecànica composta per un motor de combustió tradicional i un motor elèctric en el qual aquest segon ajuda de combustió en diferents fases i, per tant, acaba derivant en un menor consum així com amb una fiabilitat més alta.

 

No és casualitat, llavors, que tenint en compte que aquest tipus de mecàniques acaben derivant, també m'han fet de poder lluir l'etiqueta ECO de la DGT, així com el fet que acaben sent mecàniques que tenen menys errors que les de combustió tradicional, molts, tant al nostre país com en bona part dels mercats potents a nivell mundial, vegin en Toyota una les millors opcions actualment.

La manera ECO dels Toyota ajuda a reduir molt el consum

Ha estat precisament Toyota la que ha volgut dur a terme un estudi en el qual ha posat a prova la utilitat o no de la manera ECO als seus cotxes, una manera en el qual, com bé saps, els que tenen un model que compta amb aquesta característica, no fa una altra cosa que reduir la potència del motor i, amb això, reduir també el consum i les emissions.

Després de recollir dades de més de 2000 cotxes, tant de Toyota com de Lexus, que van estar durant cinc dies circulant pels Estats Units sempre amb aquesta manera ECO, el resultat quant a l'estalvi de combustible ha estat interessant. I és que l'estudi apunta que s'havien consumit 19.271 litres de gasolina menys que en condicions normals, la qual cosa implica un estalvi de 18.304 dòlars dels EUA en conjunt.

Evidentment, si bé és cert que la manera ECO ajuda també a reduir les emissions i, per tant, que el nostre cotxe sigui menys contaminant, com bé saben els que tenen un Toyota i utilitzen habitualment aquest mode de conducció, la part més positiva en aquest sentit és que acaba repercutint també en la butxaca a causa del consum més baix. Tenint en compte com estan els preus de la gasolina, és una manera molt interessant d'acabar estalviant.