És evident veient les xifres de vendes que està aconseguint BMW al nostre país en aquest acabat de començar 2023 que, almenys de moment, no està sent precisament el seu millor any.

El problema per a la marca alemanya no és tan sols que ocupi la posició número 16 i s'hagi quedat amb menys de 3900 matriculacions, sinó que el principal motiu de preocupació dels de Munich és la diferència ja important que tenen respecte als seus rivals directes, Mercedes i Audi. I és que en els dos casos, tant els de l'estrella de plata com els dels quatre cèrcols han superat les 5700 vendes, i ocupen ara la 10a plaça en el cas de Mercedes i l'11a en el cas d'Audi.

 

Tan sols fa falta veure les xifres de vendes de BMW el mes de febrer passat per adonar-se'n que el problema ja no és tant que alguns dels seus models no estan tenint les set esperats, sinó que, almenys aquest segon mes, la marca alemanya tan sols va ser capaç de situar dos dels seus quadrats entre els 100 més venuts a Espanya.

El BMW Sèrie 1 continua sent clau per a la marca

El curiós en aquest sentit és que, a diferència de la qual cosa havia passat en mesos anteriors, el BMW X3, un dels models més d'èxit de la marca, no aparegut en aquest top 100, rànquing en el qual es queden aparegut el BMW X1, que porta ja molt temps sent el model més venut de la marca les carreteres espanyoles, i el Sèrie 1.

Un Sèrie 1 que, sent com és un compacte, no passa precisament pel seu millor moment a nivell comercial, entre altres coses perquè ha vist com els seus germans SUV de catàleg li han robat bona part de la seva quota de mercat, especialment el X1.

 

No seria d'estranyar-ne que, amb el pas del temps i els mesos en aquest 2023, el X3 fos poc poc recuperant terreny i tornar a aquest Top 100 el que ha desaparegut el mes de febrer. És per això que, per molt que el sèrie un s'hagi convertit ara en un dels models més venuts de la marca, molts donen per fet que el compacte acabarà per darrere del SUV una vegada finalitzi el curs.

En qualsevol cas, evidentment segur que seguiran molt atentament les xifres de vendes dels seus models al nostre país perquè, per molt que no sigui el seu millor terreny de joc, deuen sí o sí retallar les diferències amb els seus dos rivals directes.