Per molt que a Seat siguin molt conscients que Toyota és la marca de referència al nostre país i que serà gairebé impossible superar el fabricant japonès quant a vendes en aquest 2024, en el fabricant espanyol estan més que contents per veure com ha començat aquest curs a les carreteres espanyoles.

I és que, si bé és cert que la diferència de vendes respecte a la marca japonesa és de més de 3500 matriculacions, Seat pot presumir de ser el segon quant a quota de mercat amb més de 10.200 vendes en tot just dos mesos, confirmant que el ressorgir del fabricant del grup Volkswagen al nostre país del mes de gener passat comença a consolidar-se.

 

Com no podia ser de cap altra forma tenint en compte que ha estat el seu model estavella des de fa ja molts anys, el Seat més venut a Espanya aquest mes de febrer passat ha tornat a ser l'Arona, el model que pot presumir de ser en aquest 2024 el SUV més venut de la seva categoria i el SUV més venut a les nostres carreteres.

L'Arona continua triomfant, però el Peugeot 2008 s'apropa

Amb 3.439 matriculacions en el que portem d'any, l'Arona és ara el tercer cotxe més matriculat a Espanya, tan sols superat pel Toyota Corolla amb 3.921 vendes i el Dacia Sandero per 4.587.

Evidentment en el fabricant espanyol estan més que satisfets amb el rendiment del seu model més venut, però sap molt bé que el millor que poden fer no és tant centrar-se a veure com poden robar-lo vendes als dos models que té per sobre, sinó d'estar molt pendents al model que arriba precisament per sota en el seu segment, un rival directe que no és altre que el Peugeot 2008.

 

El model francès està ubicat en la cinquena posició, un esglaó per sota del Nissan Qashqai que no és un rival directe ni del Seat ni del Peugeot, i acumula 3.397 vendes, és a dir, a menys de 50 matriculacions del model espanyol.

És més, la diferència de vendes entre aquests dos models el mes de febrer passat ha estat tan sols de sis matriculacions més per part del Seat, el que fa evident que la batalla entre aquests dos models serà important en el que queda d'any, per la qual cosa no seria estrany que les dues marques optaran per grans promocions.