No és que sigui precisament cap secret que, sobretot abans de l'arribada del MG ZS al nostre país, el Dacia Duster s'havia convertit en la referència per a tots aquells conductors que buscar un SUV a un preu realment sota.

En aquest sentit, si bé és cert que l'entrada al joc del model xinès li ha robat molt protagonisme al model romanès, no són pocs els que asseguren que la recentment estrenada tercera generació del model de Dacia provocarà que les seves vendes tornin a augmentar de forma notable, entre altres coses perquè el salt davant que ha donat el fabricant en aquesta tercera generació ha estat més que evident en tots els sentits.

 

Són molts els arguments de venda que juguen a favor del Duster, tant de l'actual com el de les anteriors generacions, però es pot tenir en compte que un dels grans punts a favor d'aquest model és que, més enllà que sigui un model molt senzill referent a qualitat de materials i tecnologia, ha estat sempre concebut per ser un model molt fiable i que amb prou feines de problemes al llarg de la seva llarga vida a la carretera.

Els problemes més comuns del Dacia Duster

Però que el Dacia Duster sigui un dels models més fiables en tots els sentits del mercat no significa que no sigui un model que presenti alguns errors de forma habitual, una cosa que es pot tenir en compte que passa amb tots els models, fins i tot en models de marques tan fiables com poden ser Toyota, Honda o Mitsubishi, entre altres.

 

Un dels problemes més comuns, i així ho apunten al web especialitzada recambiosdecoches.es, és quant al motor, en concret a la mecànica o 1.5 que tendeix a sobreescalfar-se. Sentit, en aquesta pàgina especialitzada aconsellen estar sempre molt atents al líquid refrigerant i, sobretot, a què aquest sigui de bona qualitat, ja que evidentment el fet que el motor se sobreescalfi no és precisament bona senyal.

D'altra banda, un problema també comú que han detectat molts conductors del Dacia Duster és que la bomba de gasolina acaba tenint una vida més curta del que es podria esperar. La part positiva en aquest cas és que, a diferència del que passa amb altres models d'altres marques, aquests problemes així com altres de també habituals en aquest model són problemes que no acaben derivant en un alt cost de reparació.