L'agitat i convuls mercat actual de l'automobilisme no entén de sentiments ni de nostàlgia. El que prioritza per sobre de tot, i més en una marca molt potent i global com és Volkswagen, són les vendes.

Els alemanys fan gust molt bé, entre altres coses perquè porten ja molts anys fent-ho, com han d'adaptar el seu catàleg a cada un dels mercats en els quals són presents, que no és que siguin precisament pocs.

Ara, amb l'electrificació com a principal objectiu dels alemanys però, al seu torn, sabent que són els models amb motor de combustió els que més quota de mercat tenen, Volkswagen ha pres una decisió que, si bé no és oficial, sí que és oficiosa.

I aquesta no és cap altra que la de, tard o d'hora, carregués un model que porta a Espanya des dels anys 70 i que en ors temps va ser una de les millors armes de la marca al nostre mercat: el Volkswagen Passat.

Volkswagen prepara ja la desaparició del Passat, una de les berlines que ja formen part de la història de la marca

Si bé és cert que, com bé podem veure al configurador de Volkswagen, aquesta berlina sí que continua estant disponible a Espanya, no passa el mateix en un dels mercats més potents per a Volkswagen: el mercat dels Estats Units.

En terres americanes ja no es pot comprar un Passat, un model que ha sucumbit a l'auge dels SUV i que apunta a desaparèixer també al nostre país. En aquest sentit, el fabricant alemany no ha donat cap notícia sobre això, però són alguns els indicadors que sí que fan pensar que el Passat, a la seva carrosseria tipus berlina, té els dies comptats.

El primer d'ells és que a la marca no tenen pensat llançar una nova generació d'aquest Passat en la seva versió berlina. L'Arteon, una berlina més esportiva, serà qui cobreixi aquest buit en un futur, encara que des de l'entorn del fabricant sí que asseguren que no seria estrany que, veient el bon rendiment de vendes de la versió familiar del Passat, aquesta sí que tingués continuïtat al nostre mercat.

D'altra banda, tenint en compte aquesta aposta inequívoca de Volkswagen per l'electrificació, el fet que la marca ja estigui treballant en l'Aero B, un sedan cent per cent esportiu que hauria d'arribar com molt tard a començaments de 2023 no és tampoc un bon senyal per als que desitgen continuar comptant amb el Passat entre les seves opcions a l'hora d'anar a buscar una berlina amb aires de prèmium.

De moment no hi ha informacions oficials sobre això, però ja són moltes els mesos en què els rumors no deixen de produir-se. I, en aquest sentit, com ja ha quedat demostrat en moltes ocasions, és evident que el futur del Passat no està res clar.