A Volvo són molt conscients que, per molt que avui dia els models elèctrics no tinguin una quota de mercat equiparable en cap cas a la que tenen els models amb motors de combustió, seran els elèctrics els que, en un futur no molt llunyà, regnin a les carreteres del vell continent. De fet, en mercats com el de Noruega, Suècia o Dinamarca, els elèctrics tenen cada vegada més pes, entre altres coses perquè són països en els que les xarxes i l'estructura a nivell governamental de carregadors és molt millor que la d'altres països del sud d'Europa.

És per això que, com bé saben els seguidors de la marca sueca, a Volvo estan disposats a convertir-se en una de les marques prèmium més importants al mercat dels elèctrics, per això tenen ja diversos projectes molt avançats. Tan sols fa falta veure el recentment presentat EX90, un SUV elèctric de grans dimensions per lluitar contra BMW, Mercedes i Audi, per adonar-se del bon treball que estan fent els suecs en aquest sentit. Això sí, la idea és també la d'entrar-se en un nou segment en el que, amb un SUV, Volvo mai tingut presència.

 

El Volvo EX30, un SUV elèctric urbà que apunta a l'èxit a Europa

Aquest no és cap altre que el dels SUV urbans, és a dir, el segment B-SUV, un segment en el qual no han tingut presència fins ara. Si bé és cert que el seu XC40 és un model més compacte amb aquest tipus de carrosseria, continua sent un model que es queda per sobre de la majoria dels suburbans quant a mida.

I l'encarregat de fer torno una de les marques més interessants en aquest segment serà el EX30, un SUV que hauria d'arribar el pròxim 2023, que comptarà amb l'últim en tecnologia i disseny de la marca sueca i que, evidentment tenint en compte que tindrà un preu més baix que el dels seus germans grans, apunto a convertir-se en un dels elèctrics amb més quota de mercat a Europa.

Si bé és cert que en la presentació del EX90 ja es van poder intuir dos EX30, ha estat a la publicació en la xarxes socials del dissenyador Avarvarii la que ha donat pistes sobre el futur disseny d'aquest model. Seguint la línia del seu germà gran així com d'alguns models actuals de Volvo, aquest EX30 continua tenint aquesta sobrietat i aquesta elegància pròpia del fabricant.

No se sap encara el preu d'aquest model, però s'estima que sigui entre els 38.000 i els 45.000 € sense comptar amb els ajuts de cada país, per la qual cosa, sense ser un model barat, sí que té opcions de convertir-se en un dels SUV elèctrics prèmium més reeixits.