Per molt que Mitsubishi sigui una de les marques més veteranes al nostre mercat, el fabricant japonès és molt conscient de les dificultats que tenen a l'hora d'aconseguir bones xifres de vendes tant a Espanya com en la resta de mercats potents a nivell europeu.

És per això que, com ja han fet altres marques, els japonesos estan aprofitant dels beneficis de formar part d'una aliança de marques, en aquest cas de l'aliança formada per Nissan, Renault i Mitsubishi.

 

No és que sigui precisament cap secret que formar aliances d'aquest tipus acaba ajudant a les diferents marques a abaratir els costos a l'hora de fabricar els seus models, entre altres coses perquè molts d'ells comparteixen plataforma així com tecnologia i equipament.

El que ja no és tan habitual, a excepció de casos com aquest, és que les diferents marques optin per posar a la venda models amb dissenys gairebé idèntics. I això és el que acaba de passar ara amb el nou Mitsubishi ASX 2023, que, com bé podem veure en les imatges, no deixa de ser la versió japonesa d'un Renault Captur.

El nou Mitsubishi ASX, un Renault Captur amb logo japonès

Les diferències entre aquests dos models no és que siguin precisament moltes, tant a nivell exterior, nivell interior. És evident que detallis com el logo, el volant i algunes característiques més sí que són pròpies de Mitsubishi, però també ho és que els japonesos han decidit tocar molt poc d'aquesta Captur entre altres coses perquè saben que és un dels models més d'èxit a Europa.

 

Un dels punts més interessants d'aquest nou model és que a Mitsubishi estan apostant de forma més que evident per la hibridació. I és que, més enllà de comptar amb versions de gasolina amb sistemes de micro hibridació lleugera, sistemes que ja permeten lluir l'etiqueta ECO de la DGT, aquest nou ASX comptarà amb versions híbrides pures i amb versions híbrides endollables.

Des de la marca no han volgut encara anunciats preus oficials d'aquest model, però no seria estrany que les quantitats fossin molt similars a les que té el Renault Captur. És més, ja se sap que aquest model serà fabricat a les mateixes instal·lacions del grup Renault en les quals ja es fabrica el seu SUV de mida compacta. Si tot va segons el previst, els plans de Mitsubishi és que aquest model es posi a la venda el 2023, i que es converteixi en un dels seus models més venuts al nostre país.