Com no podia ser de cap altra forma tenint en compte que el preu de la gasolina i el dièsel s'ha encarit de forma notable des de fa ja uns mesos i, sobretot, respecte al preu que tenien aquests combustibles fa tot just uns anys, els diferents governs a Europa estan prenent diferents mesures.

En el cas del govern espanyol, malgrat que ara ja aquesta ajuda no està vigent més enllà dels ajuts als transportistes professionals, durant un temps la gasolina i el dièsel van comptar amb una bonificació de 0,20 € per litre, una bonificació que evidentment va ajudar les butxaques dels espanyols.

Tanmateix, una de les mesures que segurament m'has anomenat atenció per la seva agressivitat i per la seva radicalitat és la que s'ha pres a França, on fa tot just uns dies el govern va apuntar que tenia com a intenció canviar la llei que prohibia vendre gasolina a pèrdues, és a dir, deixat la porta oberta que les gasolineres venguessin gasolina i dièsel sense tenir cap tipus de benefici, o fins i tot tenint pèrdues.

A França ja es comencen a veure promocions interessants

Precisament ha estat al país veí on tant Carrefour com E.Lecler han apuntat a través de les seves xarxes socials dues promocions que no fan cap altra cosa que ajudar a baixar el preu dels combustibles.

En el cas de Carrefour, l'empresa anunciat que vendrà gasolina a preu de cost, és a dir, no tindrà cap tipus de benefici. "Estem anunciant la venda de combustible més important basada en preu en la nostra història. Ens comprometem a vendre combustible sense marge, tots els dies, des d'aquest divendres, fins a final d'any. Aquesta operació massiva afectarà a tots els nostres hipermercats.", han apuntat.

Pel que respecta a E.Lecler, l'empresa ha anunciat que "les 750 estacions de servei d'hipermercats Leclerc vendran gasolina diàriament al cost, sense guanys i tots els dies, no només els caps de setmana com en les nostres operacions anteriors".

Una estratègia arriscada en cert punt però que no fa cap altra cosa que seguir els passos que ha marcat el govern francès. Això sí, falta saber ara si, d'una banda, el govern espanyol decidirà apostar per una mesura així, i, en el cas que ho faci, les empreses la recolzaran o no. El que sembla més que evident és que, amb la barrera dels 2 euros per litre cada vegada més a prop, és necessari que es prenguin mesures sobre això.