Si bé és cert que feia ja un temps que alguns experts estaven avisant que, atesa la conjuntura a Europa arran del conflicte entre Rússia i Ucraïna així com altres factors com les crisis dels últims temps, era molt probable que el preu de la gasolina i el dièsel augmentarà de forma notable, segurament molt pocs podien preveure que l'augment fos tan elevat com ho ha estat en els últims temps.

De fet, que segurament ningú no s'esperava és que fins i tot, al contrari de la qual cosa havia estat habitual històricament en la immensa majoria de les gasolineres, avui dia el preu del dièsel és més alt que el de la gasolina.

En aquest sentit, com és lògic, tots i cadascun dels conductors s'han vist i s'estan veient afectats per aquesta pujada de preu generalitzada en tots els combustibles. És per això que el govern va decidir fa ja un temps implementar alguns ajuts especialment dirigits als treballadors autònoms, és a dir als treballadors per compte aliena que fan un ús habitual del cotxe per als seus desplaçaments de feina.

El Govern té al cap acabar amb l'ajuda en el preu del carburant

Va ser a començaments de l'estiu passat quan el govern va prorrogar aquesta ajuda de 0,20 € per cada litre de combustible. Una ajuda que, evidentment, ha estat i és més que ben rebuda per part de tots aquells treballadors autònoms que fan un ús habitual del seu cotxe per al seu treball.

Això sí, si tenim en compte una de les últimes declaracions de la ministra d'Hisenda María Jesús Montero, sembla ser que el govern s'està plantejant que aquesta ajuda acabi el proper 31 de desembre. Això sí, sembla ser que els plans del govern no passen per eliminar-la totalment, sinó que sí que alguns treballadors autònoms que es dediquin al transport podran continuar gaudint d'aquests avantatges.

Recurs transit, taxi ronda general mitre / Foto: Carlos Baglietto
Recurs transit, taxi ronda general mitre / Foto: Carlos Baglietto

Així, malgrat que encara no s'ha pres la decisió final, seran autònoms com els transportistes, taxistes, repartidors o VTC'S els que sí que puguin continuar fent ús d'aquesta ajuda, una ajuda que, atesa la greu situació econòmica en la qual es troba el país, per a molts acaba sent determinant a final de mes.

Sabent com saben el govern que la retirada d'aquesta ajuda pot afectar i afectarà molts autònoms al nostre país, ha estat la mateixa ministra d'Hisenda la que ha deixat clar que també s'està estudiant noves mesurades per ajudar aquest col·lectiu.