No van ser precisament pocs els que van deixar molt clar quan van veure la presentació oficial fa ja un temps del Jeep Avenger que el nou model de la marca americana s'anava a convertir en tota una referència a les carreteres europees, entre altres coses perquè era un model que, més enllà de comptar amb una versió elèctrica molt interessant, i li robarà moltes vendes al Renegade, un model que se situa en el mateix segment però un esglaó per sobre quant a dimensions.

Un pronòstic que s'ha complert, i tan sols fa falta veure les xifres de vendes que està aconseguint aquests dos models en els últims temps al nostre país per comprovar-ho. Així, mentre que l'Avenger acumula més de 1600 vendes en aquests tres primers mesos al nostre país, el Renegade es queda una mica més de 750 matriculacions, és a dir, aconsegueix gairebé la meitat de les vendes del que és el model més venut de la marca americana a Espanya.

 

En aquest sentit, va ser fa ja un temps quan des del fabricant americà van anunciar que, amb l'evident intenció que els dos rivals no competissin de forma molt agressiva en el mateix segment, el Renegade, un model que ha tingut cert èxit comercial però que en cap cas no ha pogut competir quant a xifres de vendes amb alguns dels models més venuts de la seva categoria, anava a desaparèixer.

Jeep allargarà la vida comercial del Renegade

Una decisió que ha variat en els últims temps. I és que, tal com confirmen des de Stellantis, la marca mare de Jeep, i com ha ocorregut també amb el Fiat 500 X, la vida comercial d'aquest Renegade s'afluixarà, en el seu cas fins com a mínim 2026, és a dir, gairebé dos anys més.

 

El fet que per molt que sigui un dels models més veterans del seu segment recentment hagi rebut algunes actualitzacions que l'han posat al dia a nivell de tecnologia i d'equipament, així també com el fet que les seves versions híbrides endollables s'estan convertint en opcions realment reeixides a Europa, han provocat que a la marca hagin decidit allargar la vida comercial d'aquest model.

La decisió de moment passa perquè segueixi en producció fins a 2026, però falta saber fins a quin punt en Jeep estaran molt atents o no para veure si algunes de les vendes que aconsegueix en el futur el Renegade són vendes que podria haver aconseguit l'Avenger. Si realment l'Avenger es veu perjudicat per l'èxit del Renagade, en Jeep podria tornar a fer un pas enrere.