La indústria automobilística xinesa ha experimentat un despertar notable, i ara, amb aliances estratègiques, està a punt per competir a nivell global. Un dels vehicles que promet revolucionar el mercat europeu és el Denza Z9 GT, una berlina electrificada que té per objectiu enfrontar-se a gegants com BMW, Mercedes i Tesla. Denza, una col·laboració 50:50 entre Daimler i BYD, combina la tecnologia avançada de la Xina amb la qualitat i experiència alemanya, creant un vehicle que aspira a dalt de tot del mercat d'automòbils elèctrics.

El Denza Z9 GT és una berlina de grans proporcions i disseny innovador. Amb 5,18 metres de llarg, 2 metres d'ample i 1,5 metres d'alt, i una distància entre eixos de 3,12 metres, aquesta berlina se situa en la categoria de les grans berlines. El seu disseny exterior és atrevit i modern, amb un frontal afilat i una de posterior arrodonida que el distingeix dels models tradicionals. Competint amb el BMW Serie 7, el Mercedes Classe S i el Tesla Model S Plaid, el Z9 GT es presenta com una opció atractiva per a aquells que busquen luxe i rendiment en un vehicle elèctric.

Denza Z9 GT1
Denza Z9 GT

Nou rival per al Tesla Model S Plaid

Al Saló de Ginebra, Denza ja havia captat l'atenció amb els seus plans d'expansió a Europa. El primer model en arribar serà el Denza D9, un monovolum endollable amb una autonomia de fins a 620 quilòmetres en la seva versió totalment elèctrica. El segon serà el Denza N7, un SUV que ha tingut un èxit rotund a la Xina amb més de 24.000 comandes el seu primer mes. Tanmateix, és el Z9 GT el que realment promet redefinir el mercat amb les seves impressionants xifres de rendiment i equipament.

El Denza Z9 GT es presenta en dues versions: una elèctrica pura (BEV) i una altra híbrida endollable (PHEV). La versió BEV compta amb tres motors elèctrics, dos en l'eix posterior i un en el davanter, que produeixen una potència combinada de 952 cavalls. Amb una velocitat màxima de 240 km/h, aquest model promet una experiència de conducció inigualable. Tot i que encara no s'ha especificat la capacitat de la bateria ni l'autonomia oficial, l'equipament n'inclou característiques de luxe com una nevera a l'habitacle, radar LiDAR d'última generació i seients davanters de gravetat zero.

Denza Z9 GT
Denza Z9 GT

Gairebé 860 CV de potència i més de 160 km d'autonomia per a la versió PHEV

La versió PHEV del Denza Z9 GT combina un motor de gasolina de dos litres amb tres motors elèctrics, assolint una potència total de 858 CV. Amb una velocitat màxima de 230 km/h i una autonomia elèctrica pura de 161 quilòmetres en cicle WLTP, aquesta versió ofereix una solució híbrida per a aquells que busquen el millor d'ambdós mons. Equipat amb una bateria de 38,51 kWh de capacitat, el Z9 GT PHEV garanteix un rendiment excepcional tant a la ciutat com a la carretera.

S'espera que el Denza Z9 GT arribi al mercat europeu a mitjans del proper any, amb preus inicials estimats entre 70.000 i 80.000 euros. Aquesta berlina de luxe no només pretén competir, sinó establir nous estàndards en el segment de vehicles elèctrics d'alt rendiment. La combinació de tecnologia avançada, disseny innovador i un rendiment impressionant fa del Denza Z9 GT un contendent formidable en la batalla per la supremacia al mercat d'automòbils elèctrics.