És que sigui precisament cap secret que Tesla pot presumir de ser la marca que realment domina el terreny dels elèctrics des de fa ja molts anys a Espanya. No és casualitat llavors que cada vegada siguin més fabricants els que estan optant per llançar opcions molt interessants al mercat espanyol, un mercat que es resisteix molt més que altres a Europa a fer el salt a la mobilitat elèctrica i en el que, per tant, entrarà en joc de cotxes elèctrics a preus assequibles pot ajudar molt en aquest sentit.

La idea que tenen molts fabricants és poder posar al mercat cotxes elèctrics de mides compactes i urbanes que tinguin un preu que rondi els 25.000 €, un tipus de cotxe que consideren fabricants com Volkswagen, Renault, Peugeot i companyia que realment són els que poden marcar un abans i un després en la indústria de l'automòbil a Espanya quant als elèctrics.

 

No és casualitat llavors que una marca com Skoda, que sense ser de les més venudes al nostre país i que té una quota de mercat interessant, hagi decidit donar un pas endavant i presentar un model conceptual que no fa cap altra cosa que avançar el que acabarà sent un dels seus models més esperats: un SUV urbà 100 × 100 elèctric que tindrà un preu que rondarà precisament aquesta xifra, els 25.000 €.

Skoda anticipa el seu pròxim B-SUV elèctric que es fabricarà a Espanya

No és cap altre que el Skoda Epiq, un SUV que per mida rivalitzava amb opcions tan interesants a les nostres carreteres en el seu segment com és el cas del Peugeot 2008, el Opel Moka o el Fiat 600 en les seves respectives versions elèctriques. Això sí, com sol ser habitual és la marca txeca, aquest model podrà presumir de ser un dels més espaiosos i que compti amb més habitabilitat i capacitat de càrrega de la seva categoria, convertint-se així en una opció més racional i interessant fins i tot per a famílies.

 

De moment en la marca no han donat detalls de l'apartat mecànic, però si queda apuntat que algunes versions podran arribar a superar els 400 km d'autonomia, una xifra interessant per a un model de la seva categoria. El que sí que se sap ja és que la seva presentació oficial, la del model definitiu que derivarà d'aquest model conceptual, serà el 2025, l'any en què es comenci a fabricar.

Aquest model es fabricarà a Espanya, en concret a les instal·lacions que té el grup Volkswagen a Pamplona a Navarra, una cosa que segurament es convertirà en un argument més per a molts espanyols que d'aquí a un temps, un o dos anys, vulguin ja fer el salt definitiu al terreny dels elèctrics.