Va ser fa ja molts anys quan Toyota es va convertir en una marca clarament diferenciada de la resta de fabricants per la seva aposta clara i decidida pels motors híbrids auto recarregables. Una aposta que fins i tot va ser criticada per molts al principi però que, amb el pas del temps i com venen demostrat les seves xifres de vendes des de fa ja uns anys, ha estat més que encertada.

En aquest sentit, no han estat pocs els que s'han preguntat en els últims temps com és possible que una marca que es va avançar tant al seu temps com és el cas de Toyota amb els motors híbrids sigui un fabricant que actualment amb prou feines estigui apostant pels models 100 × 100 d'elèctrics.

Són algunes les raons per les quin és el fabricant japonès ha preferit mantenir-se en espera, però segurament la més important d'elles és perquè ha estat desenvolupant una nova tecnologia de bateries que arribarà a partir de 2026 i que pot ser un dels grans motius del canvi en el futur de l'electre mobilitat a nivell mundial.

Les futures bateries de Toyota

Apunten des de la marca del Japó que estan treballant en dos tipus nous de bateria, un de destinat als seus vehicles d'alta gamma i l'altre destinat futurs models elèctrics més senzills. La primera que arribar al mercat serà el 2026, i serà la que compta amb tecnologia d'ions de liti que, segons apunten en Toyota, podria arribar a oferir autonomies que s'acosten als 800 km.

 

Un any més tard entraran en joc també les bateries més senzilles, en aquest cas de liti-ferro-fosfat, i que podrà oferir un nivell d'autonomia en els seus models d'uns 600 km. No són xifres precisament baixes i, com no podia ser de cap altra forma tenint en compte que l'autonomia dels elèctrics és un dels grans arguments en contra de molts a un i el dia, aquestes xifres pot ser que ajudin a canviar la concepció d'aquest tipus de models en un futur no molt llunyà.

Així, tal com va passar al seu dia amb els motors híbrids, Toyota ho té tot preparat perquè d'aquí a uns tres anys alguns dels seus models elèctrics es converteixi en autèntiques referències en un mercat que va creixent a poc a poc però sense pausa en els propers anys fins i tot convertir-se als motors de referència tant a Europa com a nivell mundial.