Gran tarda avui, tot i que hi havia una llunyana amenaça de fred i neu. L'Ibex, conduït per l'equip dels bancs, ha obert sense complexos una temporada 2017, que almenys per un dia s'ha oblidat dels discursos sobre la incertesa. A Wall Street, el Dow Jones ha sobrepassat a mitja sessió la mítica quota dels 20.000 punts. Una jornada de referència.

El Santander ha obert la gruta bancària d'Alibabá a l'Ibex, que ha pujat més del 2%, i ha obert un autopista per a Caixabank, Sabadell, BBVA o Bankia, que han conegut alces espectaculars. La banca ha viscut una llarga i difícil etapa ombrívola, però a partir d'ara comença a deixar enrere les preferents i les clàusules terra mentre espera una normalització dels tipus d'interès que la beneficia. A més, amb una perspectiva de resultats 2016 molt acceptable.

L'enquesta IFO sobre la confiança de l'empresariat alemany, ha caigut el gener a 109,8 punts, des dels 111 al desembre, però forma part de la incertesa que ha provocat la victòria de Donald Trump.

El nou president americà s'ha arremangat i ha anunciat la firma de 50 projectes d'infraestructura per una quantitat de 137.000 milions de dòlars, la qual cosa avança les dates de presentació d'actuacions reals. Això és una promesa de més creixement i més beneficis en borsa. Wall Street ha entès que no fa falta esperar fins al setembre perquè Trump es defineixi i ha entrat amb èxit a buscar els 20.000 punts. Una fita.