Inesperadament, s'ha establert una correlació entre bon temps i borsa, i entre accions i deute. En afegir-s'hi la correlació dels astres, l'Ibex ha pujat en més quantitat i velocitat que no pas l'Eurostoxx i, fins a mitja sessió, que el Dow Jones.

La banca ha estat el gran conductor de l'alça general. Les provisions necessàries de la banca per fer front a les clàusules terra han passat d'una xifra de 4.000 milions d'euros fa uns dies a prop de 2.000. Això permet preveure una campanya de presentació de resultats, que obre demà el Santander, més favorable i a la qual cal avançar-se per evitar pagar la prima per entrar amb retard. La banca, element clau en l'economia, ha patit en l'exercici impactes molt durs, com els baixos tipus d'interès, que exigien estratègies de reequilibri. Caixabank, Sabadell, Bankia, BBVA i Santander han pujat juntament amb altres, com ArcelorMittal.

A Europa, l'economia de la zona euro ha mostrat signes de fortalesa, amb l'indicador d'activitat en 54,3 punts (més enllà de 50 és expansió), cosa que revela, segons la creadora de l'enquesta Makrit, un sòlid creixement, producte de la debilitat de l'euro, que segueix en 1,07 dòlars.

Wall Street s'ha orientat a l'alça després que Trump ha tornat a reunir-se amb líders de Silicon Valley i que Apple accepti fabricar als EUA peces que feia a la Xina. Malgrat el soroll, hi ha un inici de recomposició de línies de producció en l'economia americana.

Al seu torn, en deute, el Tresor ha col·locat 2.685 milions d'euros en lletres pagant tipus d'interès rècord en mínims. La convergència s'ha reforçat així entre borsa i deute mentre que la tarda s'allarga davant la nit.