L'inicial impuls que va provocar en borsa la junta del Popular de cara a obrir pas a Sotillo fins a la presidència del banc va perdre gas, gradualment, minvant el recorregut de l'Ibex, que va aconseguir salvar la jornada. L'Eurostoxx ha fet una evolució semblant. Ha estat una jornada, en suma, de més a menys.

El rescat de Grècia ha estat tractat amb prudència i desig de bona finalitat per part de l'Eurogrup i Atenes ha mostrat voluntat de prosseguir les reformes. Així sembla aclarir-se un dels grans riscos que pesa sobre l'euro, que ha baixat a 1,0621 dòlars. La retirada de l'OPA de Kraft sobre Unilever ha contragut l'ànim dels inversors europeus. Ha tingut un efecte similar al del Popular sobre l'Ibex.

L'economia espanyola va reduir un 22,4% el seu dèficit comercial el 2016, el que pot beneficiar demà en la subhasta de bons que celebrarà el Tresor.

A l'Ibex, ArcelorMittal, Iberdrola, Tècniques Reunides, Repsol, Abertis i Santander van experimentar avenços, però el conjunt va semblar esperar que Wall Street, que suposa el 50% de la negociació borsària global, marqui tendència general.

Avui, malgrat estar tancat per dia festiu, els futurs del S&P i del Dow Jones envien senyals que demà pot ser un bon dia. Esperarem.