L'Ibex ha superat els dubtes matinals i ha avançat amb confiança gràcies a les bones dades de l'economia europea, que també ha empès l'Eurostoxx.

Aquest matí, els mals resultats de l'HSBC han afectat negativament el sector bancari, però a mesura que ha transcorregut la sessió Caixabank i Bankia han arrossegat la resta.

La perspectiva de creixement a la zona euro ha propiciat el salt cap a endavant. L'evolució de les manufactures al gener va conduir Markit a avançar un 0,6% de progressió del PIB en el primer trimestre. L'alça del dòlar afavoreix el sector exterior europeu, amb Alemanya al capdavant.

El Tresor ha col·locat 2.240 milions d'euros en lletres a tipus d'interès més alts, però encara negatius. El deute públic de Portugal ha pujat al 130,5% del PIB.

Amb l'avenç de les matèries primeres, el petroli ha pujat. El tipus Texas ha avançat un 2,13%, fins a 54,54 dòlars, mentre el preu de l'or cau.

A l'Ibex, ArcelorMtttal, Iberdrola, Grifols i Amadeus han progressat, mentre Telefónica, que va començar amb pèrdues després d'anunciar la venda del 40% de Telxius, s'ha reposat posteriorment.

A Wall Street, el Dow Jones ha mantingut l'evolució cap a nous rècords. L'optimisme ha tornat al mercat en sumar-s'hi l'Eurozona.