El mercat ha entrat en un lateral, fase en què els guanys no compensen les pèrdues, i avui l'Ibex ha patit un lleuger descens sota aquest signe gairebé general.

A Europa, les tensions polítiques són altes, especialment a França, on la possibilitat -encara que sigui baixa- d'una victòria de Marine Le Pen espanta el mercat. Aquest risc concentra gran part de l'atenció dels inversors, tant en renda variable con en renda fixa. La prima de risc espanyola ha aconseguit relaxar-se fins a 139 punts bàsics.

A l'Ibex, Gas Natural ha ofert uns resultats amb 1.347 milions d'euros de beneficis el 2016, xifra llastada per les vicissituds del negoci del gas, la depreciació de divises llatinoamericanes i la intervenció de la seva filial colombiana Electricaribe, que ha segregat en l'aspecte comptable.

Per la seva part, ACS, Red Eléctrica i Endesa han encapçalat els guanys mentre els bancs anaven enrere pel mal francès en sentit borsari. L'euro s'ha mogut entorn dels 1,07 dòlars i l'or ha pujat un 0,89%, fins a 1.242,10 dòlars. Mai no s'ha de donar per morta aquesta presumpta "relíquia de passat", com li deia Keynes.

El petroli Texas queia un 0,8%, fins a 51,71 dòlars, en conèixer-se que els inventaris de petroli havien arribat a 13,8 milions de barrils, i afectava negativament el Dow Jones. Per la seva part, el Nasdaq i l'Standard & Poor's rondaven la zona de guanys a mitja sessió. I és que la vacil·lació és el signe dominant.